Kohta pohjoismaisten ravintosuositusten julkaisemisen jälkeen ilmestyi Sara La Fountainin kokonaisvaltaista terveyttä hehkuttava kirja Healthy kitchen. Hyvää oloa keittiöstä (Tammi 2013). Kirja on jaettu kalenterikuukausiin, jokaiselle kuukaudelle on omat reseptinsä niin kauneudenhoitoon kotitekoisilla aineilla kuin ravitsemukseenkin. Perusajatus on sama kuin ravitsemusasiantuntijoiden suosituksissa: monipuolisesta ruuasta saa kaiken tarvitsemansa tekemällä oikeita valintoja. Kauneus kasvaa sisältä päin, mutta sitä voi auttaa erilaisilla naamioilla ja voiteilla.

Kirja on kauniisti tehty ja varmasti oivallinen lahja ihmiselle, joka haluaa pitää itsestään huolta. Hiukan minua häiritsee kaukomailta raahattujen raaka-aineiden runsas käyttö joka kuukaudelle loihdituissa terveysjuomissa, kun niille olisi varsin helppo löytää korvaaviat aineksia lähempääkin. Lucumajauhe, macajauhe, mehiläisen siitepöly, kookosvesi ovat varmasti ravintorikkaita, mutta vitamiineja, kalsiumia, proteiinia ja rautaa on runsain mitoin kotimaisessa viljassa, marjoissa ja maitotuotteissa. Varsinaisissa ruokaohjeissa käytetään onneksi pääosin reiluja kotimaisia raaka-aineita. Kotimainen kaura on vertaansa vailla olevaa super-ruokaa!

Kirjassa on ohjeita myös kotitekoisiin kauneudenhoitoaineisiin, kynttilöihin ja saippuoihin. Jos haluaa ilahduttaa rakkaitaan itse tehdyillä lahjoilla, niin niihin löytyy kirjasta hyviä vinkkejä.

Marraskuun terveysbaarin smoothiet ovat tomaattinen Fresh earth smoothie, vihreä Strong gorilla smoothie ja Super bee smoothie. Tässä viimeksi mainittu kokeilunhaluisille:

Super bee smoothie

150 g ananasta

1/2 banaania

70 g mangoa

1/2 passionhedelmää

1 tl macajauhetta

1 tl mehiläisen siitepölyä

1 tl vanilja-aromia

2 dl jäitä

1/2 rkl goji-marjoja

Kuori ja pilko ananas, banaani ja mango, siivilöi passionhedelmä. Laita ainekset blenderiin ja sekoita hyvin.