Voiko yhteen kakkuun mahduttaa suklaata, mantelinugaata, rommia, aprikoosihilloa, suklaamoussea, kinuskia, kirsikoita?  Kyllä voi ja lopputulos on taivaallinen! Tämä on kakku on myös gluteeniton ja laktoositon.

Inspiraatio tähän luomukseen on peräisin ranskalaisesta kakkuperinteestä, jossa täyttet ovat pääosassa ja pohja vain pakollinen sidosaine pitämässä niitä koossa. Hieman työtä ja kärsivällisyyttä kakku vaatii, mutta lopputulos korvaa vaivan. Kakkupohjan voi paistaa myös uunipellillä ja koota leivonnaisen neliöksi ja leikata leivoksiksi.

Kakkupohja

3 munaa

1,5 dl hienoa sokeria

1 dl gluteenitonta kaurjauhoa

0,5 dl Maizenaa

3 rkl tummaa kaakaojauhoa

Pane uuni lämpenemään 170 asteeseen. Voitele kakkuvuoka, halkaisija 20-22 cm. Sekoita jauhot ja kaakaojauhe keskenään. Vaahdota munat ja sokeri tukevaksi vaahdoksi, upota kulho tiskialtaassa olevaan kuumaan veteen, älä päästä vettä roiskumaan munavaahtoon. Sekoita jauhoseos munavaahtoon varovasti lastalla sekoittaen. Kaada taikina voideltuun vuokaan. Aseta vuoka alimmalle tasolle ritilän päälle uuniin, kypsennä noin 40 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä hieman, ennen kun kumoat sen leivinpaperin päälle. Ana jäähtyä täysin ennen kun leikkaat pohjan kolmeksi levyksi.

Suklaamousse

2 prk Flora vispiä tai kuohukermaa

170 g tummaa suklaata

1 pss Doctor Oetkerin suklaamoussejauhetta

Sulata suklaa vesihauteessa tai mirkoaaltouunissa, varo kuumentamasta sitä liikaa, ettei siitä tule rakeista. Vaahdota vispi pehmeäksi vaahdoksi, lisää suklaamoussejauhe edelleen vatkaten. Lisää sulatettu suklaa muutamassa erässä, vaahdota seosta välillä.

Muut täytteet ja kakun koristelu

0,5 dl tummaa rommia

3 dl aprikoosihilloa

250 g mantelinougaata

200 g kirsikoita

30 g tummaa suklaata raasteena

1 rkl tummaa kaakaojauhetta

Kakku kootaan noin 24-26 cm halkaisijaltaan olevan kakkurenkan sisään, suklaamoussea tulee reilusti kakkupohjan ulkopuolelle.

Muotoile mantelinougasta kakkurenkaan kokoinen levy ja aseta se renkaan sisälle tarjoiluvadille, jolle kokoat kakun. Nougata saa hyvin varustelluista elintarvikeliikkeistä 250 gramman levyinä, mutta yhtä hyvin voit käyttää muutaman Maraboun mantelinougat-patukan tähän tarkoitukseen. Onnistuu kakku ilman nougatakin!

Aseta alin kakkupohjan levy nougan keskelle kakkurenkaan sisälle. Kostuta pohja rommilla ja lusikoi kolmasosa aprikoosihillosta sen päälle. Lusikoi sen päälle reilu kerros suklaamoussea. Täytä kakkupohjan ja kakkurenkaan välinen aukko moussella. Aseta toinen levy edellisen päälle, levitä sille vastaavalla tavalla aprikoosihilloa ja moussea.

Aseta kolmas kakkupohjalevy edellisten päälle ja levitä sille loppu hillo. Täytä kakkurenkaan ja kakun välinen aukko moussella, levitä loppu mousse kakun pinnalle ja tasoile lastalla. Peitä kakku kelmulla ja pane se jääkaappiin jähmettymään yöksi. Kopsauta tarjoiluastiaa muutaman kerran pöytää vasten, että mahdolliset moussen ilmataskut katoavat.

Poista kakkurengas varovasti kakun ympäriltä. Raasta 30 g tummaa suklaata ja ripottele raaste kakun reunoille ja pintaan, siivilöi pinnalle kaakaojauhetta.  Koristele kakku lopuksi tuoreilla kirsikoilla.