Kukkakaalitalkoot ovat pelastaneet tuhansia kiloa arvokasta kaalia mätänemästä pelloilta. Kukkakaalia kannattaa nyt syödä monessa muodossa! Se on erinomainen keittojen raaka-aine, joka kypsyy nopeasti ja taipuu moneen makumaailmaan. Kooskerma ja punainen thaicurrytahna sopivat sen kanssa ihanasti yhteen. Tofu lisää ruokaisuutta. Keitto on luontaisesti laktoositon, gluteeniton ja vegaaninen.

Kukkakaali-tofukeitto

2 rkl kasviöljyä

1 keskikokoinen kukkakaali

300 g parsakaalia

1 sipuli

1 valkosipulinkynsi

1 litra vettä

pari kourallista vihreitä lehtivihanneksia: pinaattia, mangoldia, tatsoita

1 tomaatti

300 g marinoitua tofua

3 reilua ruokalusikallista punaista thai currytahnaa

2 pahvitetraa kookoskermaa, á 2 dl

(suolaa)

Pilko sipuli, hienonna valkosipuli. Puhdista ja paloittele kaalit lusikoitavan kokoisiksi paloiksi, kukkakaalin vihreät lehdet voi hyvin käyttää keittoon. Lorauta öljy isoon kattilaan ja kuumenna, lisää kaalit ja sipulit, kuullottele hetkisen aikaa. Lisää vesi ja anna kiehua kannen alla 15 minuuttia.

Lisää kookoskerma, currytahna, kuutioitu tomaatti ja tofu sekä hieman hienonnetut lehtivihannekset. Anna kiehahtaa ja kypsennä vielä viisi minuuttia. Tarkista suola, maustetahnassa on suolaa.