Marjaisat jugurttimaljat, 4 annosta

MarjaherkkuPaahdetusta hunajakaurasta tuli ensimaistamalla lastenlasten suosikki, jota 9-vuotias halusi oppia itsekin valmistamaan.  Paahdettua kauraa voi tehdä kerralla isomman erän ja valmistaa herkullista granolaa lisäämällä siihen pähkinöitä, siemeniä ja kuivattuja hedelmiä tai marjoja. Vegaanisessa versiossa käytetään öljyä ja siirappia. Puhdas kaura on luontaisesti gluteenitonta.

2 rkl hunajaa tai vaaleaa siirappia

30 g suolattua voita tai rypsiöljyä+ripaus suolaa

3 dl suuria kaurahiutaleita

½ litraa sesongin marjoja

½ litraa turkkilaista jugurttia, maustamatonta rahkaa tai vegaanista jugurttia

½  rkl vaniljasokeria

 

Kuumenna voi tai öljy pannulla keskilämmöllä, lisää hunaja tai siirappi ja anna niiden kiehua tasaiseksi seokseksi. Lisää pannulle kaurahiutaleet. Paahda aineksia varovasti miedolla lämmöllä niin, että ne saavat hieman väriä, varo polttamasta niitä.

Mausta jugurtti tai rahka vaniljasokerilla, jaa se annosmaljoihin. Jaa marjat jugurtin päälle, lopuksi ripottele kauraseos pinnalle, tarjoile heti.

Mangoa, banaania ja kaurakermaa, 4 annosta

Tuoreista, kypsistä hedelmistä ja soijakermasta saa loihdittua hetkessä jälkiruoan, joka sopii lähes jokaiselle ruokarajoitteisiin katsomatta. Mangon ja banaanin aromit pääsevät oikeuksiinsa, kun ne ovat täysin kypsiä. Soijakerman sijaan voi käyttää tavallista kermaa tai muita kasviskermavalmisteita. Kookosmaitopurkistaa vaa vaahtoutuvan kookoskerman talteen, kun pitää purkkia muutaman tunnin jääkaapissa: kerma nousee purkin pintaan, mistä sen voi kuoria kulhoon vaahdotettavaksi. Kaakaojauho antaa mukavan hapokkaan säväyksen kokonaisuudelle.

1 iso, syöntikypsä mango

2 kypsää banaania

1 prk kaurakermaa

1 rkl sokeria

1/2  vaniljatangon siemenet tai 1/2 rkl vaniljasokeria

2 rkl tummaa kaakaojauhetta

Leikkaa mangosta hedelmälihat kiven myötäisesti, kuori lohkot. Viipaloi kuorittu mango ja banaanit, jaa viipaleet neljälle lautaselle.

Vaahdota kaurakerma, mausta vaniljalla ja sokerilla. Lusikoi vaahto hedelmäpalojen päälle, tupsuttele siivilällä kaakaojauhetta vaahdon pintaan.