Täydellinen pieni jälkiruoka syntyy yksinkertaisista aineksista: mansikoista, vuohenjuustosta, hunajasta ja basilikasta. Suolaisen, makean ja hapokkaan liitto muodostaa tasapainoisen kokonaisuuden. Paahdetun juuston lämpö ja hunajan makeus avaavat mansikoiden aromit täyteen kukkaansa.

Raikkaat värit hellivät mieltä, ne tuovat kesän lautaselle. Kotimaisia mansikoita odotellessa on tyytyminen espanjalaisiin, kypsinä ne ovat varsin maukkaita.

Jos vuohenjuuston maku ei miellytä, voi sen sijaan käyttää pannulla paahdettuina mozzarellaa tai kotoista leipäjuustoa. Niiden pintaan voi pölläyttää kevyesti kanelia, vuohenjuustoon se ei mielestäni sovi.

Mansikka-vuohenjuusto-kukat, neljälle herkkusuulle

noin litra suuria, kypsiä mansikoita

4 kpl 2 cm paksua palaa pyöreästä vuohenjuustosta

2 rkl hunajaa

4- 8 basilikan lehteä

Huuhtele mansikat ja anna niiden kuivua lävikössä. Poista kannat, leikkaa mansikat melkoin viipaleiksi niin, että ne pysyvät kannan kohdalta yhdessä. Asettele marjat kauniisti neljälle lautaselle, koristele basilikan lehdillä. Kuumenna hunaja mikrouunissa.

Kuumenna pinnoitettu paistinpannu, paahda juustoviipaleita molemmilta puolilta minuutin tai parin verran, niin että ne saavat kauniin vaalenruskean pinnan. Aseta juusto mansikoiden keskelle ”kukan” keskustaksi, valuta hunaja juuston ja mansikoiden päälle.

Nauti heti!