Tiikerirapurisotto

4 dl risottoriisiä

1 litra kuumaa kasvislientä

3/4  dl oliiviöljyä

8 kokonaista kardemumman siementä

6 kaffirlimen lehteä

1 limen raastettu kuori ja mehu

peukalon puolikkaan kokoinen pala inkivääriä kuorittuna ja raastettuna

4 valkosipulinkynttä hienoksi pilkottuna

1 chili hienonnettuna

2 porkkanaa suikaloituna

2 sipulia silputtuna

1 iso, kypsä  tomaatti kutioituna

tuoretta korianteria silputtuna

200 g tiikerirapuja

suolaa

Lorauta kolmannes öljystä pannulle, lisää siihen puolet inkivääristä, valkosipulista ja chilistä, jätä odottamaan. Kaada loppu öljy laakeaan kattilaan, lisää loput valkosipulista ja inkivääristä, chili, raastettu limen kuori, kardemumman siemenet, kaffirlimen lehdet ja sipuli. Kuumenna ja kuullota pari minuuttia, lisää sen jälkeen riisi ja porkkanasuikaleet. Lisää kolmannes kasvisliemestä, sekoita säännöllisesti risottoa ja syötä siihen koko liemi. Mitä enemmän sekoitat, sitä kermaisemman oloisen risoton saat. Älä kypsennä risottoa liikaa, noudata pakkauksen keittoaikaa. Kun risotto alkaa olla juuri ja juuri kypsää, lisää tomaattikuutiot, puolet limemehusta ja korianteri. Tarkista suola

Kuumenna pannu, jolla odottaa mausteinen öljy, kypsennä kuoritut tiikeriravut siinä nopeasti, lorauta niiden päälle lopuksi limemehua. Ripottele päälle hieman suolaa.

Annostele risottoa syville lautasille, jaa tiikeriravut risoton päälle ja lusikoi niiden paistoliemi annosten päälle.