Kuivatut hedelmät ja vanilja tekevät salaatista aromaattisen.

Tässä hedelmäsalaatissa yhdistyvät tuoreet ja kuivatut hedelmät, mausteeksi on lisätty vaniljatanko. Lopputulos on täyteläinen , liemi on sakeaa ja aromaattista. Hedelmäsalaatti sopii paitsi jälkiruuaksi myös aamiaisen piristykseksi paksun jugurtin höysteeksi. Mausteeksi voi käyttää myös kanelitankoa ja tähtianista. Raparperiaikaan hapokkaista varsista voi keittää kompottia samalla metodilla kuin kuivatuista hedelmistä, sokerin määrän voi silloin kaksinkertaistaa ja lyhentää keittöaikaa kymmeneen minuuttiin.

100 g kuivattuja aprikooseja

100 g kuivattuja taateleita

1 vaniljatanko

1/2dl sokeria tai hunajaa

1appelsiinin raastettu kuori

2 dk vettä

2 dl mango-passion-smoothieta

1 tuore ananas

1 appelsiinin hedelmäliha

2 banaania

2 päärynää

Pane kuivatut hedelmät ja halkaistu vaniljatanko pieneen kattilaan, rapsuta vaniljannsiemenet tangon sisältä hedelmien joukkoon. Lisää sokeri ja vesi, anna kiehua hiljaisella lämmöllä 20-30 minuuttia, kunnes hedelmät ovat pehmenneet. Lisää raastettu appelsiinin kuori ja pane jäähtymään.

Kuori ja paloittele hedelmät. Tuoreen ananaksen käsittely on hieman työlästä, mutta maku on niin paljon säilöttyä parempi, että näpertely maksaa vaivan. Pane hedelmäpalat suureen kulhoon, kaada päälle kuivatut hedelmät liemineen sekä smoothie. Anna maustua jääkaapissa tunti pari tai seuraavaan päivään.