Munakasrulla oli yksi peruskoulun kotitaloustuntien klassikkoresepteistä, joka muistuu mieliin aika ajoin. Munakasrullasta riittää lisäkkeiden kanssa ateriaksi neljälle hengelle, sen sisään voi sujauttaa melkein mitä vain: savukalaa, lihaa, sieniä, kastikkeen tai risoton tähteet, voissa haudutettua pinaattia tai mangoldia. Mitä pienempi määrä täytettä on, sitä tiukemmin sen voi maustaa.
Munakasrulla sienitäytteellä
Munakkaaseen:
6 munaa
6 dl kevytmaitoa
1 dl vehnäjauhoja + 1 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
1 rkl öljyä leivinpaperin voiteluun
Täyte:
pari kourallista kuivattuja suppilovahveroita + 1 dl vettä liottamiseen
1 iso sipuli suikaleina
2 valkosipulinkynttä
2 rkl oliiviöljyä
1/2 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
2 tl (savu)paprikajauhetta tai jeeraa
1 dl voimakasta juustoraastetta, esim pecorino
Pane uuni lämpenemään 200 asteeseen. Päällystä syvä uunipelti leivinpaperilla siten, että paperi ulottuu laidoille asti. Sekoita munakkaan ainekset sekaisin vatkaten tai sauvasekoittajalla. Kaada munakasmassa leivinpaperilla päällystetylle pellille. Kypsennä munakasta noin 20 minuutin ajan uunin keskiosassa.
Munakkaan kypsyessä valmista täyte: Murskaa sienet kevyesti pannulle, kaada niiden päälle vettä ja anna sienten turvota hetki. Lisää muut ainekset pannulle ja kypsennä niitä kunnes sipulit ovat pehmeitä ja neste on kiehunut kasaan.
Levitä täyte munakkaan päälle, ripottele juustoraaste täytteen päälle. Kääri rullalle levyn leveämmästä laidasta. Asettele munakasrulla tarjolle saumakohti alaspäin.