nopea lohipasta

Valmis tuorepasta on loistavaa pikaruokaa, se kypsyy parissa minuutissa. Pasta jatkaa kypsymistään vielä yhdessä kuuman kastikkeen kanssa, älä siis keitä sitä liikaa! Nopea kastike syntyy pestosta, tuoreista tomaateista, purjosipulista ja kylmäsavulohesta.

Tuorepastaa, pestoa ja kylmäsavulohta

500 g tuorepastaa, esim. tagliatelle-nauhapastaa

keitinveteen 0,5 rkl suolaa

200 g kylmäsavustettua lohta viipaleina

100 g pestokastiketta + tilkka pastan keitinlientä

300 g parsakaalia

3 rkl oliiviöljyä

1/2 purjo

2 valkosipulinkynttä

3 keskikokoista tomaattia

1/2 sitruunan mehu

suolaa ja mustapippuria

Pistä suureen kattilaan reilusti vettä kiehumaan, mausta suolalla.

Leikkaa puhdistettu parsakaali haarukkapaloiksi, kypsennä kuvun alla mikrossa 5 minuuttia. Pese purjo huolella ja viipaloi se ohuiksi renkaiksi. Raasta valkosipulinkynnet, silppua tomaatit. Lorauta kattilan pohjalle öljyä, lisää molemmat sipulit ja tomaatit, kuullottele niitä hetki. Lisää sitruunan mehu sekä pesto, ohenna tarvittaessa pastan keitinvedellä. Tarkista suola ja pippuri: muista että kastike maustaa ison määrän pastaa, se saa olla voimakasta. Pistä nyt pasta kiehuvaan veteen pariksi minuutiksi, kaada keitetty pasta lävikköön. Kumoa valunut pasta takaisin kattilaan ja sekoita kastike ja parsakaali sen joukkoon. Lisää lopuksi suikaleiksi leikattu kylmäsavulohi, sen rakenne ja maku säilyvät näin parhaiten. Nauti välittömästi!