tuhti suklaakakku

Ruokalehdet ovat heikkouteni, ei ole väliä millä kielellä ne on kirjoitettu. Tällä hetkellä lähes jokaisen ruokalehden kannessa on tuhti täytekakku, useimmiten tuhdin suklainen. Reseptit kätkevät sisuksiinsa uskomattomat määrät suklaa, voita, kermaa – olemme ilmi selvästi valmistautumassa monen kuukauden talvilevolle ja keräämme nyt lämmittävää rasvakerrosta yllemme. Vaihtoehtoisesti suklaakakun voi koota hieman kevyemmistä aineksista ja jakaa sen mahdollisimman monen ystävän kesken.

Täyteläinen suklaakakku

Pohjaan:

4 munaa

2 dl sokeria

2 dl vehnäjauhoja

2 rkl kaakaojauhetta

Pane uuni kuumenemaan 180 asteeseen. Leikkaa pohjan kokoinen pala leivinpaperia, ja aseta se voitelemattoman alumiinisen kakkuvuoan pohjalle, halkaisija noin 24 cm. Sekoita jauhot ja kaakao. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri tanakaksi vaahdoksi. Sekoita munavaahtoon varovasti siivilöidyt jauhot lastalla nostellen. Kaada taikina vuokaan, tasaa pinta ja pane 40 minuutiksi kypsymään uunin alimmalle tasolle ritilän päälle. Kumoa lämmin kakku varovasti vuoasta, irrota kakku varovasti reunoista. kakku nousee paremmin, kun reunoja ei ole voideltu.

Täyte:

3 dl kirsikkahilloa + 3-4 rkl brandyä

200 g tummaa suklaata

100 g valkoista suklaata

4 dl kuohukermaa

2 rkl tummaa kaakaojauhoa

Kuumenna puolet kermasta, sulata siihen paloitellut suklaat, lisää loppu kerma. Anna seoksen jäähtyä, vaahdota se jäähtyneenä vaaleaksi vaahdoksi ja pistä jääkaappiin odottamaan.

Halkaise kakkupohja kahdeksi levyksi, aseta toinen levy kakkuvadille ja levitä sen päälle brandyllä terästetty kirsikkahillo. Levitä puolet suklaavaahdosta hillon päälle. Aseta toinen kakkupohjalevy vaahdon päälle ja levitä loppu suklaavaahto kakun päälle. Tämän hetken trendi on nimenomaan reunat paljaaksi jättävä koristelu! Tasaa pinta, voit koristella sen kuten kuvassa hammasreunaisella lastalla. Siivilöi valmiin kakun päälle kaakaojauhetta.