200 kampasimpukoita

1 kesäkurpitsa

1 munakoiso

1 punainen paprika

1 sipuli

1 dl oliiviöljyä

1 chili tai 1 tl harissaa

suolaa

5 valkosipulinkynttä

kourallinen tuoretta basilikaa suikaloituna

tuoretta timjamia

Jokainen kesäkurpitsan kasvattaja keräilee mieluusti uusia reseptejä sadon muuttamiseksi houkuttelevaan muotoon. Parillapannulla saa kauniin raidoituksen kasvisten pintaan ja paahtunutta makua ilman ylikypsentämisen vaaraa.

Paahdetuissa kasviksissa ja kampasimpukoissa on espanjalaisen keittiön makumaailmaa, harissa tuo mukaan maurilaisen säväyksen. Maurien mukana espanjalaiseen keittiöön tuli monia nykyään periespanjalaisina pitämiämme raaka-aineita. Kuinka paljon tylsempi paikka maailma olisikaan, jos ihmiset eivät olisi historian aikana liikkuneet paikasta toiseen – kohtaamiset olisi tosin voinut hoitaa väkivallattomasti.

Leikkaa munakoisot ja kesäkurpitsat viipaleiksi, poista paprikasta simenkota ja lohko se suurehkoiksi paloiksi. Viipaloi sipuli paksuiksi viipaleiksi, 3 valkosipulinkynttä ohuiksi viipaleiksi.

Lorauta öljyä parillapannulle ja paahda munakoisot, kesäkurpitsat ja paprikat  muutamassa erässä niin, että niihin kaikkiin tulee kaunis raidallinen paistopinta. Siirrä paahdetut kasvikset isoon pannuun tai kattilaan. Kaada loput öljyt pannulle, lisää harissa, viipaloitu valkosipuli, sipulit ja neljään osaan leikatut kampasimpukat. Paista muutama minuutti kohtalaisella lämmöllä, varo kampasimpukoiden ylikypsymistä. Kaada simpukat ja sipulit liemineen kasvisten päälle. Lisää lopuksi basilikat, 2 raastettua valkosipulinkynttä ja suolaa maun mukaan, sekoita ainekset keskenään.

Tarjoa keitetyn pastan tai hyvän leivän kanssa kesäisenä ateriana. Kampasimpukat voi korvata vaihteeksi broilerilla tai millä tahansa kalafileellä. Pienet muikutkin solahtavat hyvin espanjalaiseen makumaailmaan.