Papua leipään!

Pitkästä aikaa jotain aivan uutta leipärintamalla ja tietenkin Ruotsista, leipämaailman edistyksen kehdosta! Lina Wallentinsonin oivaltava leipäkirja Baka med bönor on suomennettu heti tuoreeltaan. Papua leipään ja leivonnaisiin (suomentanut Laura Be...

Talviruokaa – parasta juuri nyt!

  Talven pimeä selkä on taittunut, kuljemme kohti valoa ja kevättä! Illalla pakkasta oli 25 astetta täällä Paltamon perukoilla, mutta päivällä se laski 15 asteeseen - talvi ei hetkessä vielä hellitä. Aivan täydellinen päivä uuniruoille! Vi...

Rapeakuoriset falafelit joulupöytään

Lähi-idän ja Pohjois-Afrikan keittiöissä on perinteisesti käytetty paljon erilaisia papuja. Ne ovat olleet köyhien ihmisten valkuaisaineen lähden viljojen ohella. Hummus ja falafelit ovat löytäneet paikkansa meidänkin ruokapöytiimme.  Falafelien sala...

Kombucha-spelttileivät

Kombucha on terveysjuomien ykkönen! Se valmistetaan käyttämällä teetä, se sisältää paljon maitohappobakteereita, aivan kuten taikinajuurikin. Leipätaikinan maitohappobakteerit tai hiivat eivät säily elävinä paistamisesta, leivässä ei siis ole hyvä...