Herkkutattipiirakka joulupöytään

Jouluna voi syödä muutakin kuin perinteisiä jouluruokia! Tämä suolaisen piirakan ohje muuntautuu moneksi. Sienten sijaan sen täytteeseen voi upottaa loput kinkusta  ja juustotarjottimesta, keitettyjä kasviksia ja jopa rosollin tai porkkanalaatikon tä...

Punainen tomaatti-linssikeitto

Punainen linssikeitto on meidän perheen kylmien säiden lohturuokaa! Se valmistuu nopeasti edullisista raaka-aineista, joita meillä useimmiten on kaapissa. Niin kuin keitot yleensäkin, sen maku vain täyteläistyy lämmitettäessä. Valmistan soppaa ain...

Punajuuri-päärynäsalaatti

Vihannesten hinnat ovat rynnimässä ylös, kurkku maksaa jo yli viisi euroa kilolta, tomaatti seuraa perässä. Ruokakorin hinta on noussut niin, että kuluttajat ovat muuttaneet ostotottumuksiaan ja siirtyneet edullisempiin vaihtoehtoihin. Onneksi mei...

Puolukka on punainen marja

Puolukkasato on punannut metsänpohjat valoisissa mäntymetsissä ja muutaman vuoden vanhoilla hakkuuaukioilla. Parhailta paikoilta voi kerätä 500 kiloa puolukoita hehtaarilta, marjoja riittää varmasti jokaiselle halukkaalle. Puolukka on kansanrunoud...

Mehevä omenapiirakka pudokkaista

Lauantai on leivontapäivä, ennen päivän työrientoja ehdin leipoa ensi viikon juurileivät, paistaa omenapiirakan ja kypsentää samoilla lämmöillä vielä vegaanisen kaaliohralaatikon. Näin meille opetettiin 1970-luvulla kotitaloustunneilla säästämään ene...

Mustikka-hunajatahini-pavlova

Joskus sattuma astuu peliin ja synnyttää tyrmääviä makuyhdistelmiä. Niin kävi mustikkapavlovan kanssa, jonka hunajainen tahini nosti aivan uudelle tasolle. Pöytäseurue huutoäänesti sen elämänsä parhaaksi pavlovaksi. Alkuperäinen tarkoitus oli käyt...