Sillä salaatti!

Pari salaattia leivän kanssa on raikas lounasvaihtoehto muulloinkin kuin helteellä. Elokuu on kotimaisen sadon parasta aikaa, hinta-laatusuhde on kohdallaan. Vesimelonia saa myös sesonkihintaan, se sopii mainiosti salaattiin - makea meloni ja suolais...

Kaura-maapähkinävoivohvelit

Vohveleihin voi leipoa sisälle monenlaista maukasta ja ravitsevaa. Nämä kauravohvelit sopivat niin  aamupalaksi kuin välipalaksikin. Vegaaniset niistä saa korvaamalla kananmunat 1/2 desillä vettä ja 1/2 desillä kikhernejauhoja tai yhdellä survotulla ...

Rakkaudesta leipään

Tukholmassa on lukuisia mainioita leipomoita, joissa tehdään leipää suurella sydämellä. Lomareissulla osuimme David ja Lotta Zetterströmin perustamaan Fabrique-leipomoon. Hyllyissä ei ollut sen seitsemän sortin leipiä ja pullia, vaan hallittu valikoi...

Ruusuinen suklaakakku

Ruusut tekevät tästä kakusta pöydän kaunistuksen, toki sen voi koristella esimerkiksi  kirsikoilla tai  sesongin marjoilla. Aprikoosihillon sijaan täytteeksi voi käyttää kirsikkahilloa tai kevyesti sokeroituja, murskattuja vadelmia. Mantelijauhe t...

Silakka japanilaisessa sopassa

Silakan syömisen lisääminen on yksi ilmastoteko, mitä olemme omassa keittiössämme tehneet. Valtaosa silakkasaaliista päätyy rehuksi, vaikka se on erinomainen ja monipuolinen raaka-aine. Mieluiten ostaisin silakan kokonaisena, mutta marketeissa sit...

Värikäs lohisalaatti

Värikäs salaatti on erinomainen lounas tai iltapala, jota voi täydentää nälkäasteen mukaan leivällä tai patongilla. Salaatissa edellisen päivän tähteet saavat uuden elämän, salaattiin voi yhdistää ennakkoluulottomasti lähes mitä vain mieluisia raaka-...