Kombucha-spelttileivät

Kombucha on terveysjuomien ykkönen! Se valmistetaan käyttämällä teetä, se sisältää paljon maitohappobakteereita, aivan kuten taikinajuurikin. Leipätaikinan maitohappobakteerit tai hiivat eivät säily elävinä paistamisesta, leivässä ei siis ole hyvä...

Herkkutattiviljatto

Syksyn mahtavasta herkkutattisaaliistaa riittää syötävää läpi talven. Pakkaspäivän lounaaksi valmistin viljattoa, jossa on riisin lisäksi kvinoaa ja kauraa - kaura on ihan naapurissa eli Tyrnävällä kasvatettua. Harvasta kaupasta löytyy kokonaisia kau...

Helppo ja kaunis sushikakku

Tänään oli keittiösuunnitelmissä tehdä lapsenlapsen  syntymäpäiväkutsuille jotain suolaista ja raikasta. Horjuin salaattikakun ja sushin välillä, loppujen lopuksi päädyin tekemään niiden välimuodon, sushikakun. Sushi on myös päivänsankarin ja hänen p...

Japanin makuja kotoisista raaka-aineista

On pakko todeta, että ruoasta kirjoittaminen tuntuu nyt erityisen absurdilta. Miljoonaa lasta Jemenissä uhkaa nälkäkuolema, jos kansainvälinen yhteisö, joka koostuu meistä aikuisista, ei nopeasti ratkaise tilannetta. Varhaislapsuuden aliravitsemus jä...

Japanilaisen ruokakulttuurin äärellä

Olemme viidettä päivää Tokiossa, eikä ruokakulttuuri lakkaa tuottamasta yllätyksiä ja ihmettelyn aihetta. Suuren tavaratalon ruokaosastolla hyllyt ja kylmäaltaat ovat täynnä mitä erikoisempia tuotteita ja raaka-aineita. Ostoslistalla oli muun muassa ...

Mansikkainen ruusukakku

Perinteinen täytekakku on meidän perheen juhlaperinteessä kunniapaikalla. On ihanaa huomata, että lapsenlapsillekin syntymäpäiväkakulla on erityinen merkitys, vaikka pöydässä on jos millaisia herkkuja. Lapsenlapseni Minttu toivoi syntymäpäiväkakku...