Joulunpunainen risotto

Risottoa, balsamicosiirappia ja pecorinolastuja Punajuuri sopii joulunajan risottoon kuin tonttulakki päähän. Valmistin hunajasta ja balsamicosta lisukkeeksi siirapin antamaan särmää juureksen makean pehmeälle maulle. Suolaiset juustolastut risot...

Punavihreää joulua!

Punavihreä kakku kätkee sisälleen herkullisen yllätyksen. Joulupallon sisältä paljastuu jouluisia tuoksuja ja makuja: puolukkaa, suklaata, vaniljaa, kahvia. Pyöreäpohjaiseen kulhoon koottava kakku on yllättävän helppo tehdä. Jotta täytteet ehtivä...

Taikinaterapiaa!

Vaakasuoraan räntäsateeseen tai kaamoksen synkkyyteen on hyvä vastalääke taikinaterapia. Sämpylätaikinan tekeminen ei vaadi suuria ponnistuksia eikä kummoisia aineita. Tuoreen leivän tuoksu ja lämpimäiset korvaavat vaivan moninkertaisesti. Samast...

Jalkapallokakku

Jalkapalloilijan unelmakakku osuu maaliin! Kun lapset olivat pieniä, tuli synttäreille tehtyä kaiken muotoisia ja makuisia kakkuja: prinsessalinnaa, jääkiekkokaukaloa, Tylypahkan velhokakkua, ampiaisia, junia, jalkapallokenttää pelaajineen. Kyllä...

Juuston matka savustuspönttöön

Ravintolapäivästä jäi yli pari tölkillistä maitoa, jotka piti jalostaa säilyvään muotoon. Kotijuusto oli ratkaisu tähän pulmaan! Juuston tekeminen on helppoa eikä vaadi välttämättä mitään erityisvälineitä. Puisia juustokehiä myydään jopa tavallis...

Ruis+puolukka=ihana aamupuuro

Ruisjauhoista keitetty puuro on yksi suomalaisen ruokaperinteen helmiä. Lisäämällä siihen kotimaisia marjoja saa siitä vieläkin parempaa. Mustikoilla ryyditetty puuro on lempeän makuista, puolukoista tulee puuroon enemmän luonnetta. Sitä kaipaa m...