Punajuuri-makkarakeitto

Soppaa ja sielunhoitoa samalla lautasella! Makkaralla höystetty keitto on tuhtia talviruokaa. Kotimaiset juurekset ovat vielä kevättalvella erinomaisessa kunnossa, lyövät laudalta pakastevihannekset. Mikä parasta, juurekset, sipulit ja perunat ov...

Savukalasalaatti

Savukalasalaattia pikkunälkään! Tähän aikaan vuodesta tuoreiden salaattivihannesten hankkiminen on työlästä, lähikaupan kurkut ja tomaatit näyttävät surkeilta, ruukkusalaatit kelmeiltä. Niinpä lähdin makumatkalle kultaiselle 1980-luvulle, jolloin...

Blinejä perinteisellä tyylillä

Mäti, sipuli ja smetana täydellistävät blininautinnon. Blinit tarkoittavat meille suomalaisille nimenomaan tattarijauhoista tehtyjä, hiivalla kohotettuja ohukaisia. Venäläisessä keittiössä erilaisia ohukaisia ja lettuja on suuri määrä, niitä tehd...

Keittiöpuutarhassa tapahtuu

Ensimmäiset sirkkalehdet ovat puskeneet esiin! Pitkä talvi alkaa olla selätetty, aurinko saa päivät tuntumaan jo lämpimiltä paljastaessaan  kasvonsa pilvien takaa. Pajuihin on vaivihkaa kehittynyt kissoja, koivujen oksat punertavat merkkinä mahla...