Pizzaa peltitolkulla!

Pikkunälkään tehoaa pala pizzaa. Itsenäisyyspäivän tarjottavaksi on meillä jostain syystä vakiintunut pizza, pari-kolme uunipellillistä hupenee helposti ystävien kesken. Pizzan kaveriksi sopii raikas salaatti ja erilaiset pikkupurtavat: oliivit, ...

Toffeeta!

Salmiakkitoffee valmiina haastamaan hammaspaikat! Kuka enää muistaa aikoja ennen isoja kauppaketjuja ja valtaisaa makeisten lajikirjoa? Lapsuudessani Nuutisen lähikaupasta Mäkkylän seisakkeelta sai Fazerin 100 gramman karkkipusseja, niitä kutsutt...

Juurevaa leipää!

Leivän leipominen on suhteellisen vaivatonta, mutta juurella leipominen vaatii toimintaa useampana päivänä peräkkäin. Kun juuren on saanut toimintakuntoon, kannattaa siitä aina ottaa sivuun erä ja pakastaa. Jääkaapissa juuren hengissä pitäminen o...

Suklaata!

Pimeä vuodenaika herättää ihmisessä suklaanhimon, ei ihme että joululahjapaperiinkin kääritään konvehtirasia toisensa perään. Kun perhekoko pienenee, niin makeisteollisuus vastaa tähän muutokseen myymällä konvehtejakin usean rasian salkkuina. Jos...

Kirjasta pöytään: Muru

Ravintola Muru on suhteellisen lyhyestä historiastaan huolimatta jo lähes legenda Helsingin ravintolamaailmassa. Tänä vuonna Muru valittiin vuoden ravintolaksi. Kaikki itseään kunnioittavat ravintolat näkyvät nykyään tekevän kirjan itsestään, mutta h...