Toffeeta!

Salmiakkitoffee valmiina haastamaan hammaspaikat! Kuka enää muistaa aikoja ennen isoja kauppaketjuja ja valtaisaa makeisten lajikirjoa? Lapsuudessani Nuutisen lähikaupasta Mäkkylän seisakkeelta sai Fazerin 100 gramman karkkipusseja, niitä kutsutt...

Juurevaa leipää!

Leivän leipominen on suhteellisen vaivatonta, mutta juurella leipominen vaatii toimintaa useampana päivänä peräkkäin. Kun juuren on saanut toimintakuntoon, kannattaa siitä aina ottaa sivuun erä ja pakastaa. Jääkaapissa juuren hengissä pitäminen o...

Suklaata!

Pimeä vuodenaika herättää ihmisessä suklaanhimon, ei ihme että joululahjapaperiinkin kääritään konvehtirasia toisensa perään. Kun perhekoko pienenee, niin makeisteollisuus vastaa tähän muutokseen myymällä konvehtejakin usean rasian salkkuina. Jos...

Kirjasta pöytään: Muru

Ravintola Muru on suhteellisen lyhyestä historiastaan huolimatta jo lähes legenda Helsingin ravintolamaailmassa. Tänä vuonna Muru valittiin vuoden ravintolaksi. Kaikki itseään kunnioittavat ravintolat näkyvät nykyään tekevän kirjan itsestään, mutta h...

Hauki jalostuu murekkeeksi

Haukimureke   Hauki on ainakin pohjoisen kalamiesten keskuudessa halveksittu rantarosvo. Useimmiten ne tupaavat pääsemään Ärjänselällä karkuun niin uistimesta kuin verkoistakin, jos en itse ole paikalla vahtimassa. Tämän murekkeen fileet o...

Haudutettu puuro on herkku!

Yksinkertainen on keittiöhommissa usein parempi kuin pussillinen monimutkaisia temppuja. Hyvin haudutettu puuro on käypä esimerkki tästä: maitoa, viljaa, suolaa ja rutkasti aikaa! Helpoimmalla pääsee työntämällä puuron uuniin hautumaan, liedellä ...