Lähiruokaa Pohjanmaalla

Parin päivän työmatkalla Pohjanmaalla olin irti keittiöhommista ja saatoin keskittyä ruokakulttuurin havainnoimiseen. Matkalla Vaasan lentokentältä Kristiinakaupunkiin läänintaiteilija Marja Kolu kertoili Närpiön tomaattipitäjän asioista. Tomaatinvil...

Sunnuntaiaamun porkkanasämpylät

Tuoreita, tuoksuvia sämpylöitä aamiaispöytään! Voiko olla ihanampaa kuin herätä sunnuntaiaamuna tuoreen leivän tuoksuun! Pienillä esivalmisteluilla saat pyhäaamun sämpylät pöytään ilahduttamaan niin itseäsi kuin rakkaimpiasikin. Edellisenä ilt...

Kirjasta pöytään: Punajuuri

  Punajuurta ja halloumi-juustoa rucolapedillä Ennen ruokaostoksille lähtöä selasin Sanna Pelliccionin ja Loviisa Kankaan tuoreen kirjan Punajuuri - ruokaohjeita ja ideoita (Gummerus, 2012). Kauppalappuun kirjasin tarpeet punajuuri-ateria...

Sinisiä, punaisia metsämarjoja kannan korissani!

Piimäkakkuun voi perinteisten rusinoiden sijaan lisätä raikkaita puolukoita tai omenakuutioita. Viikonloppuna pääsin vihdoin marjametsään Paltamossa - itse asiassa pihapiiriä pidemmälle ei tarvinnut edetä, marjoja oli lähes luonnottoman paljon. T...

Ongelmasta piirakaksi, soseeksi, mehuksi

Lapsuudesta muistan sen juhlavan hetken, kun Kangasalta vanhasta-Rantalasta tuli VR:n kuljettama pahvilaatikollinen omenoita, huolellisesti silkkipaperiin käärittyinä. Kylmäkellarissa omenat säilyivät koko syksyn, vähin erin niitä käytiin purkamassa ...