Punavihreät pikkupalat

Viikonlopun kunniaksi voi vaikka vähän hienostella: iltapalaksi näpertelin punavihreitä pikkupaloja. Arkiset ainekset pukeutuvat hilpeään juhla-asuun, voi kuvitella olevansa paremmillakin kokkareilla näitä napsiessa. Pikkupalojen alla on kylmää ka...

Paras suklaakakku?

Maanantaina olin kakkukeikalla Oulun Musiikkijuhlien Kokkeja&Koteja-sarjan konsertissa, joka pidettiin Piispantalolla. Teemana oli ranskalainen sokerileipuritaide, tarjolla oli perinteisiä herkkuja: vaniljaista flan-torttua mansikkakastikkeen ker...

Makoiset marengit

Marengit ovat helppoja valmistaa edullisista raaka-aineista. Niitä voi syödä ihan sellaisinaan, käyttää koristeina kakuissa tai lisukkeena jälkiruoissa. Mikä parasta, marengit ovat luontaisesti gluteenittomia ja ne onnistuvat myös vegaanisina agua fa...

Papua leipään!

Pitkästä aikaa jotain aivan uutta leipärintamalla ja tietenkin Ruotsista, leipämaailman edistyksen kehdosta! Lina Wallentinsonin oivaltava leipäkirja Baka med bönor on suomennettu heti tuoreeltaan. Papua leipään ja leivonnaisiin (suomentanut Laura Be...

Talviruokaa – parasta juuri nyt!

  Talven pimeä selkä on taittunut, kuljemme kohti valoa ja kevättä! Illalla pakkasta oli 25 astetta täällä Paltamon perukoilla, mutta päivällä se laski 15 asteeseen - talvi ei hetkessä vielä hellitä. Aivan täydellinen päivä uuniruoille! Vi...

Rapeakuoriset falafelit joulupöytään

Lähi-idän ja Pohjois-Afrikan keittiöissä on perinteisesti käytetty paljon erilaisia papuja. Ne ovat olleet köyhien ihmisten valkuaisaineen lähden viljojen ohella. Hummus ja falafelit ovat löytäneet paikkansa meidänkin ruokapöytiimme.  Falafelien sala...