Parillarauta raidoittaa ritarit

Herkullinen tapa aateloida kuivahtanut pullapitko on valmistaa siistä köyhiä ritareita. Pinnoitetulla parillapannulla ritareihin saa hauskan raidallisen pinnan. Pullassa on sen verran rasvaa, ettei pinnoitettuun pannuun tarvitse lisätä rasvaa laisinkaan. Paistamisesta selviää ilman käryä. Köyhät ritarit voisi melkein luokitella ranskalaisen keittiön herkuksi, myös siellä jalostetaan edellisen päivän vaaleat leivät jälkiruuaksi samaan tapaan. Köyhiä ja rikkaita ritareita on Suomessakin syöty pitkään, vuoden 1948 klassisessa Keittotaito-kirjassa köyhät ritarit valmistetaan ranskanleivästä, rikkaiden ritarien täytteenä on mantelimassaa ja omenasosetta.

Pariloidut köyhät ritarit

puolikas pullapitko

2 dl maitoa

1 luomumuna

2 tl vaniljasokeria

Lisäksi hilloa tai sokeroituja tuoreita marjoja, jäätelöä tai kermavaahtoa

Vatkaa kulhossa sekaisin maito, muna ja vaniljasokeri. Viipaloi pullapitko, kasta viipaleet mulemmin puolin munamaitoon ja anna vetäytyä muutama minuutti ennen paistamista. Paista pinnoitetulla parillapannulla kohtuullisella lämmöllä pari-kolme minuuttia kummaltakin puolelta.

Tarjoile hyvän hillon ja jäätelön tai kermavaahdon kera. Tavallisella taloussokerilla tehty kotitekoinen mansikkahillo sopii tähän erinomaisesti, ritarien kanssa tarjottava hillo saa olla koostumukseltaan ohuen kastikemaista. Kuvan jäätelö on Kolmen kaverin vadelma-valkosuklaajäätelöä, yhtä aidon makuista kuin kotona tehty.