Parsa-aika alkaa olla parhaimmillaan, keväänvihreille versoille ei tarvitse kuin näyttää hella ja ne ovat jo valmiin makusteltaviksi. Valmistin parsat tällä kertaa polentan kanssa, valmista syntyy noin vartissa! Polentan ostamisessa kannattaa tarkistaa kypsennysaika, esikypsentämätön polenta vaatii 40 minuutin hitaan kypsennyksen. Meidän perheessä äkkipikaisella tarkoitetaan asiaa, joka tapahtuu äkkiä ja pikaisesti – kiukkuisuuden kanssa ei sillä ole mitään tekemistä.

Parsaa ja polentaa äkkipikaisesti 3-4 malttamattomalle

1 nippu parsaa

0,75 dl kasvislientä

1 rkl oliiviöljyä

125 g (noin 2 dl)polentaryynejä

pecorinoraastetta pieni kourallinen

mustapippuria, suolaa

100 g pehmeää vuohenjuustoa

tuoretta basilikaa

1 rkl balsamicoa, 1 rkl juoksevaa hunajaa

Leikkaa huuhdelluista parsoista puisevat tyvet pois, kuori alaosat kuorimaveitsellä. Jätä odottamaan. Sekoita balsamico ja hunaja keskenään.

Mittaa kasvisliemi kattilaan, lisää öljy ja anna kiehahtaa. Lisää polentaryynit kokoajan sekoittaen. Anna kypsyä välillä sekoittaen noin viisi minuuttia tai paketin ohjeen mukaan.

Polentan kypsyessä kypsennä parsat öljytyllä parilla- tai paistinpannulla, niiden on tarkoitus jäädä hyvin napakoiksi. Ripauta hieman suolaa niiden päälle. Lisää kypsän polentan joukkoon juustoraaste ja mausta seos mustapippurilla.

Pehmeän vuohenjuuston sijaan voit käyttää pyöreää, kypsennettyä vuohenjuustoa: leikkaa jokaiselle ruokailijalle juustokiekko ja pariloi ne kevyesti pannulla.

Lusikoi lautasille polentaa, asettele parsat kauniisti sen päälle. Tiputtele lautasille vuohenjuustoa nokareina, jaa hunajabalsamico tippoina annoksiin ja koristele tuoreella basilikalla. Nauti keväästä lautasellasi!