Mykoproteiinivalmiste quorn on vähitellen tullut tutuksi raaka-aineeksi. Toivoisin sille  kiiruusti suomalaisen suuhun sopivampaa nimeä. Reseptistä pitäisi käydä ilmi, mistä siinä on kysymys, mutta sen pitäisi samalla herauttaa vesi kielelle. Tähän ei quorn ainakaan vielä kykene. Voisikohan sen edes kirjoittaa suomalaisittain kuorni ja toivoa positiivisten mielleyhtymien vähitellen kehittyvän mielissä?

Pastakastikkeessa quorn-kuutiot toimivat mainiosti, niiden rakenne on miellyttävämpi kuin kuivatuissa soijakuutioissa. Kilohinta on varsin kova verrattuna lihansyöjien tarjousjauhelihoihin tai perus-soijarouheeseen. Quornin voi tietenkin korvata vastaavalla määrällä kasvisliemessä pehmennettyjä soijakuutioita tai esikäsiteltyjä sieniä.

1 pussillinen quorn-kuutioita

1 iso sipuli

1 iso porkkana

2 varsisellerin vartta

3 valkosipulinkynttä

0,5 dl oliiviöljyä

1 tölkillinen kirsikkatomaatteja

2 rkl tomaattipyrettä

2 dl vettä

1-2 tl suolaa

0,5 tl mustapippuria myllystä

1 tl kuivattua timjamia

0,5 rkl kuivattua oreganoa ja basilikaa kumpaakin

1 rkl soijakastiketta

Mittaa öljy kattilaan, lisää karkeaksi raastettu porkkana ja muut kasvikset hienonnettuina. Kuullottele kuumassa öljyssä pari minuuttia, lisää sitten quorn-kuutiot, tomaatit liemineen, tomaattipyre, soijakastike, suola  ja vesi. Anna kypsyä hiljakseen kannen alla 20 minuuttia, lisää lopuksi mausteet ja anna makujen tasaantua muutama minuutti kannen alla. Tarjoa keitetyn pastan kanssa.