Kyllä saa, kunhan syö lelut lopuksi! Idean näihin duplo-palikoiden näköisiin leivoksiin olen lainannut ruotsalaisesta leivontalehdestä, mutta  muokkasin reseptin vegaaniseksi, niin se sopii mahdollisimman monelle vappuherkuksi.

Suklaiset duplo-leivokset

Taikina:

240 g vegaanista margariinia sulatettuna

2,5  hienoa sokeria

2 dl fariinisokeria

100 g tummaa, maidotonta suklaata sulatettuna

1 pkt suolattomia valkoisia papuja valutettuina  (esim Tescon)

1 dl  soijamaitoa

1 dl tummaa kaakaujauhetta

4 dl  vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

1 rkl vaniljasokeria

Täyte ja kuorrutus:

1,5 dl appelsiinituoremehua

150 g vegaanista margariinia

10 dl (600 g) tomusokeria

elintarvikevärejä ja saman sävyisiä pyöreitä pieniä makeisia duplojen neppareiksi

Sekoita sulatettu margariini, sokerit ja suklaa, vispaa sähkövispilällä muutaman minuutin ajan. Soseuta pavut ja soijamaito, sekoita tämä seos suklaisen taikinan joukkoon. Sekoita vehnäjauhot, kaakaojauho, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan ja sekoita tasaiseksi.

Vuoraa tasareunainen uunipelti leivinpaperilla, taittele kulmat hyvin. Kaada taikina pellille, kypsennä 175 asteessa uunin keskiosassa noin 20 minuutin ajan. Anna kypsän pohjan jäähtyä, nosta pohja pois uunipelliltä leivinpaperin avulla, leikkaa se kahdeksi yhtä suureksi suorakaiteeksi ja irrota pohjat leivinpaperista.

Mittaa kulhoon tomusokeri ja appelsiinimehu, sekoita tasaiseksi. Lisää sulatettu margariini ja sekoita jälleen tasaiseksi. Pane seos jääkaappiin jähmettymään puoleksi tunniksi, niin sitä on helpompi käsitellä.

Pane toinen pohjalevy työpöydälle. Levitä puolet seoksesta sen päälle ja aseta toinen pohja sen päälle. Paina kakkupohjaa esimerkiksi leikkuulaudalla, että saat siitä tasaisen. Leikkaa kakku duplomaisiksi suorakaiteiksi, anna saman sävyisiksi kuorrutettavien palojen olla kiinni toisissaan.

Jaa loppu kuorrute niin moneen kulhoon kuin haluat värejä leivoksiin. Jaa leivokset värien mukaan ryhmiin odottamaan kuorrutusta. Värjää kukin annos omalla värillä, levitä kuorrutetta leivosten pinnalle. Lopuksi asettele 6 pyöreää makeista jokaisen leivoksen pinnalle niin, että ne muistuttavat duploja. Pane leivokset jääkaappiin, jotta kuorrute jähmettyy, leikkaa ne sitten irti toisistaan.

Jos olet asiallinen aikuinen, voit jättää kuorrutteen värjäämättä ja koristella leivokset suklaarouheella ja appelsiinilohkoilla.