Tunnustan heti, että sateenkaarikakun idea on nyysitty muualta. Se edustaa amerikkalaista kakkukulttuuria, jossa värien käytöllä ei ole mitään äärtä eikä rajaa. Koska sateenkaari onviime päivinä julkisuudessa symboloinut ihmisten tasavertaista oikeutta rakkauteen, oli pakko pyöräyttää kakku kaikissa sateenkaaren väreissä.

Kakun kuusi pohjaa paistetaan kukin erikseen. Aikaa kuluu paistellessa, mutta muuten ei kakku ole vaikea toteuttaa. Sen voi kuorruttaa tomusokerikuorrutuksella kokonaankin tuplaamalla sen määrän, jos mantelimassan kauliminen ei houkuta. Väreinä käytin sekä kotimaisia että Amerikan ihmemaasta hankittuja värejä. Periaatteessa pärjäät kolmella perusvärillä, joista saa sekoittamalla aikaiseksi muutkin värit. Valtaosa elintarvikeväreistä valmistetaan muutenkin syötävistä raaka-aineista, kaikki on testattu ja kohtuudella nautittaessa turvallisiksi havaittu. Sininen väri on haasteellisin, se muuttuu happamassa ympäristössä hermästi vihreäksi, tuttu ilmiö sinisestä Curacao-likööristä, josta syntyy happoveden kanssa vihertävää juomaa.  Jos ei kaapista löydy semolina- tai durumjauhoja, niin käytä 9 dl vehnäjauhoja. Karkeat vehnäjauhot sopivat kakkuun parhaiten.

Perinteinen sokerikakkupohja ei tässä kakussa toimi: taikina ei säily kuohkeana niin pitkään kuin pohjien paistaminen kestää. Murokakkutaikina kestää odotella, leivinjauhe aktivoituu vasta lämpimässä uunissa.

Kakkutaikina

500 g voita

1 dl rypsiöljyä

6 dl sokeria

9 munaa

7 dl vehnäjauhoja

2 dl semolina- tai durumjauhoja

6 tl leivinjauhetta

Täytteeksi mustikkahilloa, appelsiini- tai aprikoosimarmeladia, mansikka- tai vadelmahilloa, päälimmäisen levyn kostutukseen 3 rkl passionhedelmälikööriä tai punaista mehua.

Reunoille iso pötkö vihreää mantelimassaa, pinnalle tomusokerikuorrutus: 260 g tomusokeria ja 130 g maustamatonta tuorejuustoa (Philadelphia, Viola)

Pane uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Varaa valmiiksi 26 cm halkaisijaltaan oleva irtopohjavuoka ja kuusi pohjaa suurempaa palaa leivinpaperia. Pane paperi vuoan pohjalevyn päälle, aseta reuna sen päälle ja kiinnitä reuna. Ylimääräinen paperi jää vuoan reunojen ulkopuolelle.

Sekoita jauhot ja leivinjauhe tasaiseksi. Vaahdota pehmennyt voi, öljy ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää koko ajan vatkaten munat yksi kerrallaan. Sekoita lopuksi taikinaan jauhot.

Jaa taikina kuuteen pienempään kulhoon:

Violetti pohja: sinistä ja punaista elintarvikeväriä

Sininen pohja: sinistä elintarvikeväriä ja vajaa 1 dl mustikoita

Vihreä pohja: sinistä ja keltaista elintarvikeväriä

Keltainen pohja: keltaista elintarvikeväriä ja puolen appelsiinin raastettu kuori

Oranssi pohja: keltaista ja punaista väriä, puolen appelsiinin raastettu kuori

Punainen pohja: punaista elintarvikeväriä ja 2 rkl passionhedelmälikööriä tai punaista mehutiivistettä(Passoa)

Levitä yksi taikina kerrallaan vuokaan leivinpaperin päälle, paista noin 18 minuuttia uunin keskitasolla. Varmista veitsellä, että kakku irtoaa reunoistaan, irrota vuoan reuna ja ota kakkupohja papereineen pohjan päältä. Pingota pohjalle uusi paperi, levitä taikina ja paista pohja kypsäksi. Toista tämä jokaisen taikinan osalta. Kumoa kypsä kakkupohja puhtaan leivinpaperin päälle, vedä paistopaperi varovasti sen pinnalta pois.

Pane violetti pohjalevy kakkuvadille, levitä sen päälle noin 1,5 dl  mustikkahilloa. Aseta sininen levy violetin päälle, levitä sille appelsiini- tai aprikoosihilloa.Seuraavaksi ovat vuorossa vihreä ja keltainen levy, joiden päälle tulee appelsiini- tai aprikoosihilloa. Seuraavaksi tulevan oranssin levyn päälle tulee mansikka- tai vadelmahilloa. Lopuksi aseta päälle punainen pohja, sivele sille pullasudilla likööriä tai mehua. Korkeaa kakkua ei kannata kovasti kostuttaa, kostea kakku ei pysy kasassa.

Mittaa kakun ympäry ja korkeus, kauli mantelimassasta sopivan kokoinen suorakaide kakun reunaa varten. Taputtele mantelimassa reunoille niin, että se pysyy paikoillaan. Sekoita tomusokerista ja tuorejuustosta tasainen massa, värjää se vaaleanpunaiseksi parilla pisaralla punaista väriä. Levitä punainen tahna kakun pintaa. Ripottele päälle värikkäitä rakeita tai pieniä namusia. Kyllä elämä makeeta!