Amerikassa kaikki on suurta, ainakin suklaapikkuleivät. Ehkä niitä ei voi edes kutsua pikkuleiviksi, alkukielellä ne ovat cookies. Leivonnaiset voi jättää sisältä hieman sitkeän pehmeiksi.

Cookie maistuu kahvin kanssa, mutta niistä syntyy helppo kesäherkku murustelemalla niitä pehmeän vaniljajäätelön ja tuoreiden mansikoiden päälle.

Taikina valmistuu helposti sekoittamalla. Taikinaa voi myös pakastaa sopivan kokoisina tankoina myöhemmin paistettavakasi. Amerikassa cookie dough eli keksitaikina on suosittu lisäke jäätelöissä, löytyy näitä tuhteja jäätelöitä kotimaan pakastealtaistakin.

Vegaaniset suklaahippuleivät valmistat käyttämällä vegaanista suklaata ja soijamaitoa munien sijaan.

Suklaa cookies, noin 30 kpl

250 levy suklaata veitsellä rouhittuna

2,5 dl  margariinia sulatettuna, tai pullosta

2 munaa tai 1 dl soijamaitoa

3 dl sokeria (2 dl saa kernaasti olla fariinisokeria)

2 tl vaniljasokeria

1 dl tummaa kaakaojauhetta

2 tl leivinjauhetta

6 dl vehnäjauhoja

1 dl kaurahiutaleita

Sekoita sokeri, sulatettu margariini ja soijamaito kulhossa. Sekoita toisessa kulhossa loput aineet keskenään ja lisää ne kulhoon. Sekoita taikinaksi, älä vaivaa taikinaa enää sen jälkeen kun se on sekoittunut.

Ota noin 60 cm pätkä alumiinifoliota ja kumoa taikina sen päälle. Muotoile taikinasta käsin pötkö, jonka halkaisija on noin 4-5 cm – tai paksumpi, jos haluat leivonnaisista suurempia. Kääri pötkö alumiinifolion sisälle ja pyörittele se pyöreäksi. Anna taikinan vetäytyä tunnin verran. Leikkaa taikinasta noin 1 cm paksuja viipaleita, jotka asettelet leivinpaperin päälle uunipellille.

Kypsennä 200 asteessa uunin keskiosassa 10-12 minuuttia.