Kuinka voikaan niin vaatimattomista aineksista syntyä näin ihana keitto! Vuohenjuusto sointuu tomaatin kanssa hyvin yhteen, mutta sen sijaan keittoa voi pehmentää esimerkiksi vegaanisella tuorejuustolla tai kaurakermalla. Tomaattisesongin aikana käytän keittoon kypsiä, tuoreita tomaatteja kuorineen ja siemenineen. Linssit antavat keitolle lisää ruokaisuutta, ne ovat hyvä proteiinin ja kuidun lähde.

Tomaatti-(vuohen)juustokeitto neljälle

1/2 dl oliiviöljyä

1 iso sipuli

4-5 valkosipulinkynttä

1 prk tomaattimurskaa
2 isoa tuoretta tomaattia
1,5 dl punaisia linssejä

2 prk = 8 dl vettä

2 tl yrttisuolaa

1 tl mustapippuria myllystä

100 g vuohenjuustoa, vegaanista tuorejuustoa tai kaurakermaa

tuoreita tai kuivattuja yrttejä: basilikaa, oreganoa, timjamia

Silppua sipulit, pane ne kattilaan öljyn kanssa ja kuullottele hetki kohtalaisella lämmöllä. Lisää tomaattimurska, vesi ja linssit. Anna kiehua kymmenisen minuuttia. Lisää sen jälkeen paloiteltu vuohenjuusto (tai kaurakerma tai tuorejuusto), tomaatit kuutioituina, yrttisuola ja pippuri. Anna kiehua loivalla lämmöllä toiset kymmenen minuuttia.
Ota kattila liedeltä, surauta keitto sauvasekoittajalla tasaiseksi. Lisää lopuksi silputut tuoreet yrtit. Jos käytät kuivattuja yrttejä, lisää ne muiden mausteiden kanssa.