180 g margariinia (tai Keijun rouskuvaa siemenlevitettä)

3 munaa

3 dl soijajugurttia

1 dl fariinisokeria

1 vaniljatanko tai 1 rkl vaniljasokeria

1 dl hienoa sokeria

2 dl kaurahiutaleita

5 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

5 dl marjoja: mustikoita, vadelmia, herukoita, puolukoita (tai raparperinvarsia viipaloituina)

Maidoton leivonta on tullut tavaksi, koska yksi lapsenlapsista on allerginen lehmänmaidolle. Maidon korvaaminen on onneksi nykyisin todella helppoa kasviperäisillä tuotteilla. Vegaanisesta piirakasta voi jättää munat pois ja käyttää soijajugurttia 1,5 dl enemmän sekä lisätä lwivinjauheen määrää 3 teelusikalliseen.

Vaahdota margariini ja sokerit. Lisää munat yksi kerrallaan, vispaa välillä voimallisesti. Sekoita vaahtoon soijajugurtti ja kaurahiutaleet. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin, lisää jauhoseos taikinaan ja sekoita tasaiseksi.

Pane leivinpaperiarkki syvään uunipeltiin niin, että se ulottuu myös reunoille. Kaada taikina pellille, tasoita pintaa lastalla. Ripottele marjat tasaisesti taikinan pinnalle.

kypsennä uunin keskitasolla 200 asteessa puolisen tuntia. Jos käytät happamia marjoja, sirottele 0,5 dl sokeria kuuman piirakan päälle. Tarjoa piirakka vaniljakastikkeen tai pehmenneen jäätelön kanssa, niitäkin löytyy hyvä maidoton valikoima.