Vaalenpunaisen pantterin tuntevat kaikki, mutta vaaleanpunainen tiikeri syntyi mittatilaustyönä. Ystäväni Minna on toimittanut minulle himoamiani amerikkalaisia vehnäjauhoja, joiden vastineeksi olin luvannut leipoa jotain jouluksi. Suurisydäminen Minna halusi lahjoittaa kakun eteenpäin ongelmallisessa elämäntilanteessa jouluun valmistautuvalle yksinhuoltajaperheelle. Tämä kakku on tehty rakkaudella ja myötätunnolla, toivottavasti se tuo pienen lisän joulumieltä kovia kokeneelle äidille ja hänen lapsilleen. Ehkä sinulla on lähipiirissäsi joku, jolle tämä kakku voisi tuoda joulumielen? Samalla vaivalla taikinaa tekee kaksinkertaisen määrän ja leipoo kaksi kakkua kerralla, ne mahtuvat uuniin yhdessä.

Blogin lukijoilleni toivotan hyvää joulua ja kiitän teitä kiinnostuksesta kuluneena vuonna, palaan näille sivuille välipäivien kevennyksen merkeissä!

Vaaleanpunainen tiikeri

 250 g voita

250 g sokeria

3 munaa

5 dl vehnäjauhoja

1 dl kookoshiutaleita

1,5 dl vadelmamehutiivistettä

(Punaista elintarvikeväriä)

1 rkl tummaa kaakaojauhetta

2 tl leivinjauhetta

Voitele ja jauhota vehnäjauhoilla iso rengasvuoka. Pane uuni lämpenemään 180 asteeseen. Sekoita jauhot, kookoshiutaleet jaleivinjauhe. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää munat yksi kerrallaan, vaahdota välillä seos kuohkeaksi. Sekoita puolet jauhoseoksesta voivaahtoon, lisää mehu (elintarvikeväri) ja sekoita mukaan loput jauhot. Ota 1/4 taikinasta sivuun ja sekoita siihen kaakaojauhe.

Lusikoi vaalea taikina vuokaan kekomaisesti, sen jälkeen lusikoi vaaleiden taikinakekojen lomaan tummaa taikinaa.Sekoita taikinoita vielä hieman haarukalla niin, että kakkuun muodostuu tiikeriraitoja.

Kypsennä kakkua uunin alimmalla tasolla ritilän päällä noin tunnin ajan. Kokeile kakun kypsyyttä puutikulla, kypsästä kakusta ei irtoa mitään tikkuun.

Kakun voi kuorruttaa sulatetulla valkosuklaalla tai tomusokerikuorrutteella ja koristella makeisilla!