Töissä ja harrastuksissa yhteiset juhlahetket ovat oivallisia syitä tehdä kakkuja – parin hengen taloudessa iso kakku on liioittelua. Tämä kakut  on  luontaisesti gluteeniton ja  vegaaninen, suussa sulavan herkullinen!

Kakutuskuva on autenttinen, kakku on vähemmän esteettisesti kuljetusrasiassa, mutta makuun tämä ei onneksi vaikuttanut. Kuvan toinen kakku on vegaaninen ja gluteeniton porkkanakakku.

Mansikkajuustokakku

Pohja:

150 g manteleita

1 dl kaurahiutaleita

3/4 dl sokeria

1 tl vaniljasokeria

100 g kasvimarhgariinia

Sulata margariini. Jauha mantelit ja kaurahiutaleet tehosekoittimessa. Sekoita jauhelma, sokerit ja margariini keskenään. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle niin, että ylimääräinen osa siitä tulee reunojen ali.  Painele muruseos vuoan pohjalle tasaiseksi pohjaksi. Kypsennä 200 asteessa noin 12-15 minuuttia, kunnes pohja on kullanruskea. Jätä jäähtymään ja odottamaan täytteen valmistumista.

Täyte:

200 g pakastemansikoita

4 dl cashewpähkinöitä + kiehuvaa vettä

1 vaniljatanko tai 2 rkl vaniljasokeria

5 dl vegaanista vaniljakastiketta (Alpron)

200 g vegaanista mascarpone-juuston vastinetta tai vegaanista tuorejuustoa

6 tl agaragar-jauhetta

1,5 dl kauramaitoa

1,5 dl sokeria

Anna cashewpähkinöiden turvota puoli tuntia kiehuvassa vedessä, valuta ne siivilässä. Pane pähkinät, paloiteltu vaniljatanko, jäiset mansikat, mascarpone ja vaniljakastike tehokkaan blenderin kulhoon ja aja aivan sileäksi massaksi.

Sekoita agaragar ja kauramaito pienessä kattilassa. Kuumenna ja pidä hijaa kiehuvana koko ajan sekoittaen. Kaada seos blenderiin ja sekoita liuos koko massaan. Kaada täytemassa pohjan päälle, tasoita pinta. Anna hyytyä kylmässä yön yli. Koristele kakku tilanteeseen sopivalla tavalla, tämä kakku juhlisti työkaverin alkavaa vanhempainvapaata ja sai siksi pintaansa aitoa lehtikultaa kullanverisiä pikkunamuja.