Pakastetuista mansikoista syntyy herkullinen vegaaninen jäätelö käden käänteessä, ilman jäätelökonetta. Homman juju on soseuttaa marjat mahdollisimman jäisinä, jolloin jäätelö valmistuu nopeasti. Kovilla pakkasilla sen voi jäädyttää parvekkeella tai terassilla. Jäätelön voi valmistaa myös kuohukermasta tai vaahtoutuvasta vaniljakastikkeesta, jos ei ole tarvetta välttää maitotuotteita..
Mansikkajäätelö, 4 -6 hengelle
Puolisen litraa pakastemansikoita
1,5 dl sokeria
1 tl vaniljauutetta tai 2 rkl vaniljasokeria (vähennä sokerin määrää vastaavasti)
2 dl jääkaappikylmää soijavispiä
Soseuta jäiset marjat ja sokeri. Vaahdota soijavispi, sekoita se ja vanilja mansikkasoseen joukkoon. Pane kulho pakastimeen tai ulos pakkaseen alle -18 asteeseen. Sekoita voimakkaasti reunoja ja pohjaa myöten puolen tunnin välein. Parin tunnin kuluttua jäätelö on valmista nautittavaksi. Sitä on turha jäädyttää kovaksi, jäätelö maistuu parhaimmalta hieman pehmeänä, noin -12-asteisena.