Löysin uudesta Good Food -lehdestä mainion vegaanisten välipalamuffinien ohjeen. Muokkasin sitä hieman kesämökin ruokakaapin sisällön mukaisesti: ohje toimii hyvin myös komeron tyhjennysohjeena, siihen voi käyttää melkein mitä tahansa pähkinöitä, kuivattuja hedelmiä ja siemeniä. Taikinaan voi hujauttaa desin verran mustikoita tai puolukoita, jos niitä on vielä pakastimessa jäljellä. Taikina valmistuu helposti sekoittamalla kaikki ainekset.
Näitä voi popsia terveellisinä välipaloina, hakkaavat mennen tullen kaupan välipalapatukat!
Vegaaniset välipalamuffinit 12-16 kpl
2,5 dl mysliä
1,5 dl vehnäjauhoja
1 dl spelttijauhoja
1 dl (tummaa) sokeria
1 tl leivinjauhetta tai 1/2 tl ruokasoodaa
1 dl karkeasti rouhittuja pähkinöitä
1 dl rusinoita tai paloiteltuja taateleita
3 rkl makeuttamatonta maapähkinävoita
2,5 dl kaura- tai soijajugurttia
3/4 dl rypsiöljyä
Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää pähkinävoi, jugurtti ja öljy, sekoita tasaiseksi massaksi.
Pane paperiset muffinivuoat pellille tai muffinipellin koloihin. Jaa taikina vuokiin. Kypsennä 200 asteessa uunin keskiosassa puolisen tuntia. Tarjoa lämpiminä tai jäähtyneinä, muffinit voi hyvin pakastaa.