Kesän maut tiivistettynä!

Vihreä kastike

Tämä kastike on niin täynnä makuja, että sitä voi käyttää lähes minkä kanssa tahansa: sivele paistetun kalan tai kasvisten päälle, käytä peston tapaan pastan kanssa, mausta sillä lämpimät voileivät tai tiputtele pizzan pintaan. Säilyvän yrttiöljyn saat, kun kaadat kastikkeen tiheään siivilään ja annat kirkkaan, vihreän öljyn valua alla olevaan kulhoon. Tillistä saa oivallista tilliöljyä kalan ja rapujen mausteeksi, siihen voi käyttää tillin varretkin.

Vihreän kastikkeen voi pakastaa jääpalamuotissa, kumoa jähmettyneet kuutiot rasiaan ja säilytä pakastimessa. Tämä on oivallinen tapa säilöä yllättävät yrttisadot, saat kesän makua pitkän talven varalle. Kastiketta voi valmistaa mistä yrteistä vain, basilikan ja silolehtisen persiljan yhdistelmä on minun suosikkini. Yrttejä voi kasvattaa ikkunalaudallakin, jos ei ole saatavilla maatilkkusta yrttimaan kasvattamiseen.

Nippu tuoretta basilikaa

Pienempi nippu (silolehtistä) persiljaa

Muutama timjamin oksa

1 dl kasviöljyä

2 valkosipulinkynttä

1/2 tl suolaa

Laita kaikki aineet tehosekoittimeen tai sauvasekoitinta käyttäessäsi korkeaan astiaan. Aja sileäksi kastikkeeksi, tarjoa kauniista astiasta, jossa vihreys pääsee kunnolla loistamaan.