Nappasin tämän kuvan, kun Li Andersson kävi tänään 25.2.2018 Oulussa  Vasemmiston uudella piiritoimistolla kertomassa kuulumisia. Kuvassa on myös oululainen kansanedustaja Hanna Sarkkinen. Yhden neuvotteluhuoneen seinän graffititaideteos oli niin tuore, että maalin vielä haistoi. Teoksen on tehnyt taiteilija Joonas Mikola.

Toimistolla oli siis kyselytunti klo 15-16. Paikalle oli  tullut runsaasti ihmisiä. Puhuttiin sote-uudistuksesta ja maakuntavaaleista sekä monista muista asioista. Itse kysyin sitä, että millainen on tulevaisuuden Vasemmisto.

Li Andersson nosti esille kolme asiaa mihin meidän kannattaa nyt ja tulevaisuudessa keskittää voimia.

  1. Ilmastonmuutos ja sen tuomat vaikutukset elinympäristöömme.
  2. Muuttuva työ. Kehityksen myötä osa töistä tulee häviämään, mutta vastaavasti uusia ammatteja syntyy. Ihminen on arvokas huolimatta siitä mitä työtä hän tekee tai tekeekö hän palkkatyötä lainkaan. Me kaikki voimme tuoda merkitystä yhteiskuntalle omalla tavallamme.
  3. Eriarvoisuuden vähentäminen.

Ilmastonmuutoksesta ja työn mullistuksesta löytyy Kansan Uutisten juttu 9.9.2017: Ilmastonmuutokseen reagoidaan liian hitaasti.

Eriarvoisuuden vähentämisestä löytyy Kansan Uutisten juttu 15.11.2017: Kurjistamisesta on siirryttävä eriarvoisuuden vähentämiseen.

Tuo kuulostaa siltä Vasemmistolta, johon liityin ja jossa haluan olla mukana. Minä haluan olla mukana miettimässä sitä, että kuinka jokainen ihminen saadaan olemaan mukana muuttuvassa yhteiskunnassa ja kokemaan olevansa arvokas. Jos ette ole tutustuneet Sitran Megatrendeihin, käykää tutustumassa. Siellä on tarjolla hurjia visioita.

Tulevaisuus voi olla huikea tai kauhea, mutta Vasemmisto ei ole kehityksen jarruna tai kaikkea vastustavana voima. Uudistukset ovat tarpeellisia. Mutta me haluamme, että poliittiset ratkaisut tehdään niin, että ne ovat kestävällä pohjalla, oikeudenmukaisia, laillisia ja eriarvoisuutta vähentäviä.