Sain kunnian päästä mukaan lukuvuoden 2018-2019 poliitikkokouluun.  Vastasin heti kyllä, kun kysyttiin haluanko osallistua.

Koulutuksen järjestävät KSL-opistokeskus ja Vasemmistoliitto yhdessä. Koulutus koostuu lähitapaamisista, webinaareista ja tietysti kotitehtävistä.

Viime viikonloppuna 17. – 18.3.2018 oli ryhmämme ensimmäinen lähitapaaminen Espoossa. Ensimmäisenä aiheena oli kampanjointi, mutta tärkeää oli myös tutustua toisiimme ja ryhmäytyä. Ryhmäytyminen oli hauskaa!

Myös Li Andersson vietti meidän kanssamme lauantaipäivän ja kertoi meille kokemuksia siitä millaista on olla poliitikko. Täältä KSL-opintokeskuksen jutusta voi lukea lisää Li Anderssonin mietteitä poliitikkokoulusta ja nähdä minkälainen joukko me oikein olemmekaan: Poliitikkokoulusta potkua kampanjointiin.

Lähes kaikki meistä ovat tehneet jonkilaista kampanjointia jo aikaisemmissa vaaleissa. Onkin hienoa päästä jakamaan kokemuksia muiden osallistujien kanssa, oppia uutta ja saada vinkkejä seuraaviin vaaleihin.

Minä olen vanhin osallistuja, vaikka olenkin vain 43-vuotias. En kuitenkaan ole kokenein poliitikko, vaan mukana on myös ihminen, jolla on jo takanaan yli 10 vuoden ura. Itsehän olen ollut mukana politiikassa vasta 1,5 vuotta.

Tulemme luomaan vuoden aikana vahvan verkoston ja viemään oppimaamme takaisin paikkakunnillemme. Uskon, että moni tästä ryhmästä jatkaa vielä pitkälle poliittisella urallaan. Mukana on paljon nuoria, innokkaita ja idearikkaita ihmisiä, joita Vasemmisto tarvitsee nyt ja tulevaisuudessa.

Yhdessä olemme vahvempia!