Tiesittekö, että Vasemmistoliitto on vahva Pohjois-Pohjanmaalla? Olimme toiseksi suurin puolue kuntavaaleissa 2017. Prosenttiosuutemme oli 13,5. Kokoomus jäi kolmanneksi myös 13,5 % osuudella. Meillä kuitenkin oli hieman enemmän ääniä, ja sillä oli merkitystä ylikunnallisissa paikkaneuvoitteluissa.

Pohjois-Pohjanmaalla Keskusta oli kuitenkin vielä selvästi kuntavaalien ykkönen 39,1 % osuudella. Nyt uusimmassa 6.9.2018 julkaistussa Ylen kannatusmittauksessa Vasemmiston kannatus on valtakunnallisesti 9,1 % ja  Keskustan 17,8 %. Näkisin mielelläni mitkä olisivat Pohjois-Pohjanmaan lukemat juuri nyt.

Minä uskon siihen, että meillä on mahdollisuus saada juuri Oulun vaalipiiristä (Pohjois-Pohjanmaa ja Kainuu) lisää kansanedustajia seuraavissa eduskuntavaaleissa 2019. Nyt istuvina kansanedustajinamme ovat Hanna Sarkkinen ja Katja Hänninen, mutta meillä on niin loistavia ehdokkaita jo listalla, että vaalien jälkeen meillä voi olla 3-5 kansanedustajaa.

Hanna Sarkkinen ja Katja Hänninen ovat tietysti jälleen ehdolla. Kainuusta on asetettu ehdolle kaikkien tuntema Merja Kyllönen Suomussalmelta, Kajaanin kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Miikka Kortelainen ja Kuhmon kaupunginhallituksen jäsen Kirsi Virtanen. 

Pohjois-Pohjanmaan Vasemmisto asetti Hanna Sarkkisen ja Katja Hännisen lisäksi kevätpiirikokouksessa 21.4.2018 seuraavat henkilöt: Pyhäjärven kaupunginhallituksen 1. varapuheenjohtaja Jouni Jussinniemi, Utajärven kunnanhallituksen varajäsen Carina Läntinen, SAK:N Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun aluetoimikunnan puheenjohtaja Markku Eilola-Jokivirta,  Pohjois-Pohjanmaan Vasemmiston puheenjohtaja Olli Kohonen, Oulun sivistys- ja kulttuurilautakunnan jäsen Ville Luotola Pohjois-Pohjanmaan piirihallituksen jäsen Suvi Röntynen Oulusta ja minä itse Heidi Haataja Limingasta. Listaan mahtuu vielä lisää hyviä nimiä.

Jos Oulun vaalipiirin alueella oleva äänestäjä miettii sitä, että antaako äänen eduskuntavaaleissa Vasemmistoliitolle, Vihreille vai SDP:lle, niin se kannattaa antaa Vasemmistoliitolle. Meillä on voimaa. Me kasvamme täällä eniten!