On hienoa, että KU verkko on Kai Hirvasnoron aloitteesta aloittanut kirjapalstan.
Lukupiiri
http://www.kansanuutiset.fi/blogit/lukupiiri/
Voisin joskus sinne vinkata.
Olen entisessä elämässäni aika paljon kirja-arvioinut eri tuotoksia ja yksi mieleenjääneistä – tai kaksi – ovat Anna Kontulan Punainen exodus ja Tästä äiti varoitti. Olen niistä kirjoittanut ajat sitten agricolaan. Sieltä löytyvät, jos haluatte. Hyviä kirjoja molemmat. Anna on huipputukija.

Anna ja seksi

Anna, jonka jotenkin muistan ja tunnen esim. Esko Seppäsen vapaavas-palstalta, on joutunut syyttä suotta myrskyn silmään.
Aika ihme, että tutkijan matka kaukaiseen itään herättää ihmeellisiä tuntemuksia, siis ainakin keltaisissa journalisteisssa. Eikö tässä maailmassa oikeasti ole muuta kirjoittamisen / kommentoinnin arvoista? Minusta – viittaan edell. blogiini – vihreän Annin käyttäytyminen hallituksessa ja vihreät muutenkin, Oras joukossa, ansaitsisivat enemmän analyysia. Mikä HELVETIN VIHREÄ PUOLUE VOI OLLA HALLITUKSESSA, JOKA PÄÄTTÄÄ PARISTA YDINVOIMALASTA. Eihän siinä ole mitään järkeä?

Verrata nyt sitten näitä juttuja keskenään, Annia ja Annaa?

Jos aikuiset ihmiset matkustelevat yhdessä siel sun tääl, siinä ei ole mitään outoa.

Eikä kukaan , tutkija / kansanedustaja, ole kenellekään tilivelvollinen menoistaan, tuloistaan – paitsi jos väärinkäyttää verorahoja. Mutta miettikää nyt vähän mittasuhteita, näitä merisaloja ja yli-ali-saunamäkiä!

Häpeääkö Kimmo?

Kimmo Kiljunen kuuluu huonomuististen joukkoon siinä mielessä, että hän ei ceeveessä, tietääkseni, muista opiskeluvuottaan UKRAINAN KIOVASSA. Häpeääkö Kimmo vai mitä? Muistatko, että asuit Jorman kanssa samassa huoneessa? Kävisit joskus Ullavassa kaveria katsomassa? Osaat jonkin verran venäjää, mutta unohdat mieluusti sen vajaan vuoden 1970-71 Kiovassa, siellä akaasioiden varjossa. Miksi?

Vaikka Neuvostoliitto on hajonnut, me eläkeikää lähestyvät kommunistit ja kansandemokraatit, siis ex, olemme yhä olemassa. Meillä on menneisyytemme, jota minä ainakaan en kiellä. Sitä paitsi, olen oppinut yhteisöllisyydestä eniten pietarilaisissa kommunalkoissa ja asuntoloissa. Naisista ja seksistä eniten Gribojedovin kanavalla! Vanhin poikanikin syntyi siellä, oppi kävelemään Nevan rannalla. Useat uskolliset ystäväni ovat yhä vielä siellä rajan takana. Minä en kaipaa neurostoliittoa takaisin mutta en myöskään rakasta eurostoliittoa.

Kimmo, lopeta häpeäminen. Elämä voi alkaa kuusikymppisenä

Joensuun virallinen Öisinajattelija