Kirjoitan tätä keskiyöllä. LYHYESTI. Olen järkyttynyt. Katsoin juuri uutiset ja tsiikasin Annia myös, vaikka hän ei ole erityisemmän seksikäs, keskiyöllä… Muistelen Ultra Braata: kuinka drinkki aamiaiseksi muuttuu…, vai miten se oli? Kiersit lammikot jne…Miksi Anni et jäänyt sinne, kaihdeverhon taakse kuten Peltsi Pellonpää elokuvassa VARJOJA PARATIISISSA? MIKSI ET pysynyt Sinnemäen suvun kunniakkaissa perinteissä? Kulttuurivihkoissa tms? Anni, miksi?

Anni yrittää selkokieltä, mutta hänestä näkee sen: on vaikeaa olla vihreä hallituksessa, joka rakentaa paria uutta ydinvoimalaa. Ei siellä, muuten, ole mikään pakko olla. Tule tänne, Anni, kansa on täällä, vasemmalla.

Tämä on lyhyin blogini. Mutta ehkä selkein poliittinen kannanottoni, politiikkaa kun en yleensä harrasta, kuten olette huomanneet.

Niin, selvyyden vuoksi, sanon senkin: pullotin juuri kotiviinin.

Muistan ajan, kolmenkymmenen vuoden takaa. KoiJärvi ja kahleet. Muutama lapseni oli jo silloin syntynyt …ja etsin kotia. Taisin äänestää vihreitä kerran, vain kerran…kunnes muistin KRISTIINA HALKOLAN rinnat, keskusteluni MIKKO NISKASEN kanssa. HÄPY SELÄN ALLA. (Mulla on vieläkin tuoli, elokuva-arkistosta nussittu, jossa kaikki Suomen ohjaajat ovat istuneet, Edwinistä alkaen…)

Maailma on tottavie PIENI MUTTA muuttunut. Minä haluan silakkamarkkinoille, metsään, sinne, missä kaimani PENTTI LINKOLA kirjoittelee vanhalla Olympialla ja kalkkermonisteilla juttujaan, joita kukaan ei lue, julkaise. Minä haluan lukea niitä ja ANTTI ESKOLAA, haluan että vasen laita olisi lavea ja vanhat taistolaiset vihdoinkin ymmärtäisivät , että … junat ovat muuttuneet…

JA paskat politiikasta, ANNI, tule pois sieltä Arkadialta. Et sinä sinne kuulu, et varsinkaan tähän hallitukseen. Valta turmelee aina, absoluuttinen valta absoluuttisesti.
Joensuun virallinen Öisinajattelija