Ystävä hyvä! Tämä on kutsu, jonka pääsanoman näet jo otsikossa. Levitä sanomaa. Eroa reservistä, tue rauhaa. Suomi kulkee hurjaa vauhtia kohti militarisoitumista: elämme sotaisaa “ydinasepelottelun” aikakautta. Hävittäjälentäjien, asekauppiaiden, tappajien ja lapualaisen ruudinsavun glorifioinnin kulta-aikaa. Siksi kannattaa jarruttaa sinimustaa marssia menneen maailman viholliskuvien ja kauhumaalailun patavanhoilliseen Suomeen. Vaikka elämmekin Nato-maassa, ei meidän tarvitse uhota Pikku-Amerikassa naurettavuuksiin nousevalla militarismilla, armeijalla, aseilla ja vääristyneellä isänmaallisuudella. Kannattaa mieluummin ottaa vaikka huumorin kannalta ja katsoa Chaplinia diktaattorin roolissa!

 

Sekoileva sotaministeri Häkkänen – tuo hymyilevä väkkärä

Suomessa mediajulkisuutta hallitsee osin sekoileva sotaministeri, joka pauhaa ja puuhailee yhtenä päivänä ( esimerkiksi Pohjanmaalla helmikuun alussa ) kieltoa reservistä eroamiselle – ja kiertää ja pyörtää sanomansa heti median ja uskollisten puoluetoverienkin ihmeteltyä kansalaisoikeuksien kieltämistä! Siinäpä todellinen väkkärä.

Natomilitaristinen uho ja sen kauhukakara, kokomusta sotaministeri on saanut onneksi aikaan sen, että jo yli tuhat suomalaista armeijan käynyttä on päättänyt erota reservistä kuluneen helmikuun aikana 1-9. 2. 2024. Upeaa! Jos verrataan lukua viime vuoteen 2023, aseistakieltäytyjien määrä on iso, sillä reservistä eroa haki viime vuonna yhteensä 1650 kansalaista.

 

Tervetuloa antimilitaristien joukkoon!

Kävin armeijan Santahaminan Saharassa (osin myös suojelujoukoissa Upinniemessä ja vartiopalveluksessa Nastolassa) 45 vuotta sitten – ja siirryin siiviilipalvelumieheksi 1980-luvun alussa. Kieltäydyin aseista kun kävi kutsu kertausharjoituksiin. Tuolloin Ville Komsi –niminen tuore upseeri ja Koijärvi-aktivisti organisoi kampanjaa reserviupseerien keskuudessa – siis siirtymistä reservistä siviilipalveluun. Muutama kymmenen upseeria erosikin ja jonkin lehden haastatteluunkin päädyimme.

Aseistakieltäytymiseeni vaikutti myös ikiaikainen rauhanrakentaja Ilkka Taipale, jonka hommissa olin muutaman kuukauden Rauhanliiton arkistoa järjestämässä, 1980-luvun alussa. Mukava pesti, muistelemisen arvoiset työkaverit! Reservistä eroamista seurasi viikon siviilipalveluskurssi Vaasassa tai Seinäjoella (?). Sekin oli mukavaa luppoaikaa elokuva-arkistolaisen päivätyön ohella. Vakaumus lujittui ja uusia kavereitakin tuli siinä sivussa. Suosittelen, joten ystävä hyvä, kuule kutsuni:

Eroa reservistä, ala antimilitaristiksi!

Susirajan virallinen Öisinajattelija