Naiset  ampujina

 

Naiset ampuvat hyvin, talvikisoissa ja hiihtäjinä. Joku jännittää Kaisa Mäkäräistä, mutta kun hän ei pärjää, pitää ottaa katseen kohteeksi vaikka Gabriela Koukalova, tsekki. Upea nainen.

 

Ampumahiihto kuten hiihtourheilu sinänsä on nykyisin suurelta osin viihdettä. Takaa-ajot ja yhteislähdöt kuten viestitkin ajoitetaan ja mitoitetaan sopivan ”katsojaystävällisesti”. Mainokset näkyvät ja pukeutuminenkin on aika seksikästä muutenkin, kun kaikki hiihtäjät ovat timmissä kunnossa. Kun he vielä osaavat ampua, tulee väistämättä mieleen, että he toivottavasti pärjäävät  tasa-arvoisesti miehillekin, avioliiton ala-ja ylämäissä, vaikka sängyssäkin. Uuden ajan amatsoonejako? Ehkä enemmän kuin nämä ”pseudourheilijat” eli ralli- ja formulakuskit & laskettelijat. Taitaviahan he ovat, mutta että olisi kysymys urheilusta (?), sitä en oikein sulata.

 

Ihmettelen aina miten nämä talviurheilijanaiset pitävät meikkinsä, asusteensa ja ryhtinsä siinä kunnossa ettei maalissa uskoisi heidän edes hikoilleen. Alusvaatteita, tissiliivejä ja pikkuhousuja ei toki näytetä, lähikuvissa siis, hyvä niin. Mutta kyllä kai se hiihtäjäkin hikoilee? Naiset ampujina, ”leikkitappajina” ovat silti melko mysteeri minulle. Tulee mieleen vähän sama kuin pesäpalloilijat, joiden lajin keksi muuan Tahko Pihkala. Ennen talvisotaa. Pesäpallossahan haavoittuu, kuolee ja syöksyy maaliin jos ehtii. Palloa heitetään kuin granaattia ikään. Pihkala itse kehitti lajin sotilasurheiluksi. Kun tähän kuvioon lisätään ampumahiihto, niin sotaleikithän siinä ovat kyseessä, eikö vain?

 

Mitä muuta voisi olla ampumahiihto? Sehän viittaa suoraan sotaan, kaukopartioon ja talvisotaan, jos tarkkoja ollaan. Naiset ovat tulleet miesten rinnalle rintamalle? Hiihtäjinä, ampujinakin!

Olettekos muuten huomanneet, että juuri NAISTEN ampumahiihto on paljon suositumpaa ja televisiossa esitetympää kuin miesten vastaava laji? Ehkäpä siksi että Kaisa Mäkäräinen on tähän saakka pärjännyt? Ja armeija ja isänmaa tarvitsee näitä esimerkillisiä ja huippukuntoisia maannaisiammekin.

Öisinajattelija