Naishallitus ja al-Hol

Miksi feministit vaikenevat, vaikka selvää nais- tai ikäsyrjintää on ilmassa ja mediassa, kysyy Öisinajattelija?

Suomessa on vahva naishallitus, siis vahvasti naisenemmistöinen hallitus. Se on terve ilmiö ja hieno saavutus, mutta…

 

Miksi vain neljä naisministeriä poseeraa mediassa?

 

Olen nähnyt kymmenittäin lehtijuttuja ja televisiouutisvälähdyksiä (Aitoja uutisiahan ei enää varsinaisessa mielessä ole tässä “informaatioyhteiskunnassa”?), joissa neljä nuorta naista poseeraa kuvissa itsetietoisesti hymyillen. Mikäpä siinä, niin pitääkin – ja olen aika tyytyväinen siihen, että posti- ja rinnesotkut ovat takanapäin ja hallituksella on tähdellisempääkin tekemistä edessä.

 

Kevyt Öisinajattelijan välihuomio sallittakoon silti.

Muistelen jostakin lukeneeni, että uudessa hallituksessa on peräti 12 naisministeriä. Miksi ne 8 muuta sitten puuttuvat televisiovälähdyksistä ja lehtikuvista toistuvasti?

Voisiko se johtua siitä, että heidän ulkomuotonsa tai ikänsä ei ihan täytä pinnallisen uutisviihteen edustavuus-kauneuskriteereitä? Voisiko? Vai ovatko he vähemmän tärkeillä posteilla, toisarvoisia. Ei kai sentään. Silti kysyn mieluusti, onko joku muu kuin aika ajoin sovinismista syytetty Öisinajattelija pannut merkille moista uutis-vääristymää? Täydellisen naistusinan näkymättömyyttä?

 

Hunnutetut naiset ja kansallinen turvallisuus

 

Seuraavaksi leiriuutisia: Syyriasta, al-Holin pakolaisleiriltä on nyt sitten päätetty kotouttaa suomalaisia lapsia ja kenties äitejäkin. Äitejä valikoiden, tottakai, koska kansakunnan turvallisuus on meillä etusijalla – ja kuten presidenttimme viitoitti, pitää katsoa ensin mitä Ruotsi tekee (?). Pitääkö tosiaan? Uutistulva ja keskustelu on saanut rajattomat mitat, vaikka kyseessä on vain muutaman kymmenen Suomen kansalaisen kohtalo. Aika hiljaa asiasta on ollut vain naisliike, feministitkin. Miksi?

 

Muistelen, että Suomi on hakenut ulkomailta hankaluuksiin joutuneita kansalaisiaan sadoittain ja / tai vedonnut esimerkiksi hyvin monen huumerikoksesta ulkomailla tuomitun (pääosin miehen) vapauttamisen ja “kotouttamisen” puolesta.

Kysynkin nyt, että ovatko nämä hunnutetut naiset pikkulapsineen oikeasti Suomelle suurempi kansallinen turvallisuusuhka kuin vaikkapa huumeita salakuljettaneet suomalaismiehet, joiden kohtalosta media ja valtiomme on kantanut huolta. Eikö voisi kysyä tai olettaa, että hekin saattavat jatkaa toimintaansa Suomessa – että heillä olisi vaikka yhteyksiä kv-huume- ja mafiaverkostoihin?

 

Susirajan veteraani-toisinajattelija Simo Seppo kirjoittaa Karjalaisen mielipidesivulla (18.12.2019) al-Holista seuraavaa:

Torjuessaan äidit Suomi lähettää heidät leiriltä paenneiden kapinanjohtajien kouluun. Sen jälkeen heillä ei ole mitään menetettävää. Pommivyö on karmea vastaus. Sen aikalaukaisin voi olla viritetty seuraavaan vaalikauteen. Silloin pitää ratkoa, mitä nyt ollaan tilaamassa”.

 

Muuten, aina kun kuulen sanan “al-Hol”, muistikoppani vie minut II maailmansotaa ennakoiviin tapahtumiin. Miksikö, siksi että:

HalhinGolin taistelut olivat Neuvostoliiton puna-armeijan ja Japanin keisarilliseen armeijaan kuuluneen Kwantungin armeijan välinen yhteenotto kesällä 1939. Japani kärsi karvaan tappion. Neuvostoliiton voitto vaikutti ratkaisevasti siihen, ettei maa joutunut kahden rintaman puristuksiin II maailmansodassa – ehkäpä pelasti koko maan kahden rintaman sodalta tai jopa miehitykseltä.

Öisinajattelija