Kiitos kysymästä, olen valmis, mutta ehkä eri tavalla kuin iso osa tämän päivän pökerryksiin informoituja kansalaisiamme. Suomalaisten Nato-valmiudesta on pitänyt huolen ennennäkemätön markkinointi, mainonta ja manipulointi. Se on ollut kiivas, yksipuolinen, historiallisisista tosiasioista piittaamaton ja häpeällinen kampanja, missä toisinajattelijat on naurettu suohon, ei laulettu. Kampanjan todellinen alullepanija tosin asustaa Kremlissä…, mutta sieltähän kuulemma Suomea on ennenkin johdettu (?)

Olen siis valmis, mutta ei siitä sen enempää. Viittaan kuitenkin edelliseen, hyvinkin henkilökohtaiseen blogiini Antimilitaristin tunnustuksia, jossa kerroin suhteestani sotaan ja rauhaan ja esimerkiksi sotilaspassini palautuksesta.

 

Olen isänmaallinen mies

Olen isänmaallinen mies. Siksi harkitsin Suomen passista luopumista jo silloin kun maastamme tuli Neurostoliitto-EU-liittolainen. Nyt mietin mitä passillani tekisin Nato-Suomessa; maailmahan on kaikille Nato-avoin, eikö vain?

Isänmaallisuuteni ei ole sitä, että vaivun transsiin kun Suomi tappelee jääkiekossa tai häviää Euroviisuissa. Inhoan uhoa. Rakastan maata, peltoaukeamia, puita, maaseutua, metsää, rantamaisemaa, hiljaisuutta, lintujen laulua ja omaa rauhaa sekä sitä, että saan öisinajatella omia ajatuksiani, että muistan aamulla uniani ja läheisiäni. Sukuselvitysten (joita en itse harrasta) ja vanhempieni syntyperän mukaan olen puolalais-ruotsalais-karjalaista alkujuurta. Identiteettini taitaa silti olla aika sovinistinen ja pohjalainen, mutta mielenlaatu enemmän slaavilainen. Mitä se tähän kuuluu? Ei lainkaan, sillä tämä on pelkkää tajunnanvirtaa; olen öisinajatteleva eläkeläinen ja kirjoitustyöläinen. Luen ja kirjoitan Nato-Suomessakin niin kauan kuin kirjoja vielä painetaan ja niitä saa lukea ilmaiseksi tai kynä pysyy kädessä, siis sormet näppäimillä.

Olen isänmaallinen mies osin siksi, että olen myös jonkinverran matkustellut, opiskellut ja asunutkin ulkomailla vuosia. Olen isänmaallinen myös siksi, että olen nähnyt Suomen kehityskulun ja hyvinvointivaltion rakentamisen 1960-luvulta aina 1990-luvun alkuun. Se on ollut katkonaista, työtä ja tuskaa, mutta silti onnistunut hanke, johon monet työtätekevää kansaa edustaneet yhdistykset, järjestöt ja puolueet ovat osallistuneet. Joukossa on ollut merkittäviä kansalaisaktivistejakin, joista monet ovat olleet alun perin halveksittuja, jopa vihattuja toisinajattelijoita.

Nyt elämme toki uutta aikaa, Hyvinvointivaltiosta on muodostettu ns. pahoinvointialueita. Suomi muuttuu, kehitys kehittyy –  ja historiankirjoitus.

 

Toisinajattelun loppu

Toisinajattelu kävi vähiin tämän vuoden 2022 alkupuolella. Se vaiettiin kuoliaaksi. Vaikeneminen on ns. sivistysvaltion hienovaraisen sensuurin muoto. Minulla on siitä paljon henkilökohtaistakin kokemusta, mutta antaa olla…

Moni on silti laillani pettynyt ja masentunut viime kuukausien suomalaiseen keskustelukulttuuriin, Nato-Suomen yksinpuhelun nykytilaan. Ketäpä enää toisinajattelu tai turha väittely koskee tai kiinnostaa: länsimaista sivistyskansaa kun vihdoinkin olemme. Siksikin on helppo olla mykkä tai sokea, ja nyökytellä kaikkia osapuolia kiinnostavien yksituumaisten aiheiden parissa: Venäjä, Venäjä, Venäjä – korona, korona, korona – Nato, Nato, Nato. Keskutelukulttuuri on keltaisen lehdistön, siis tyhmistetyn kansan peilikuva. Ei vain peilikuva, vaan irvikuva. Irvikuva siksi, että manipuloitu kansa hyväksyy hymyillen senkin totuuden, että se saa vain gallup-äänestää: kyllä vai ei. Äänestäminen on demokratiassa(kin) todettu turhaksi kai siksi, että vahingossa voidaan äänestää väärin. Kun asia on näin, toisinajattelusta voitaisiin tehdä rangaistava teko. Ainakin siitä pitäisi voida sakottaa tulojen mukaan – ja ellei ole tuloja (kuten asia on monen toisinajattelijan kohdalla, tietyistä syistä), häkkikin voisi heilahtaa!

 

Äänestäminen, demokratia ja sotaharjoitukset Nato-Suomessa

Ehdotan, että toisinajattelusta tehdään rikollista (ensi vaiheessa päiväsaikaan!), mutta myös jo sana toisinajattelu kielletään Nato-Suomessa – ja abortti Ahvenanmaalla. Lisäksi vain gallup-äänestäminen sallitaan, eduskunnan oikeusasiamiehen pikapäätöksellä, vahtimestarin allekirjoituksella. Eduskunta voitaisiin valita kulloisenkin presidentin virkaanastujaisesittelyssä – Nato-armeijan komentajan, Elinkeinoelämän valtuuskunnan ja Helsingin pormestarin listasuosituksesta. Militarismineuvosto…, anteeksi ministerineuvosto kutsuttaisiin säätytalolle jallittamaan…, anteeksi hallitsemaan kansaa vain tarvittaessa. Seuraavan presidentin taas nimittäisi aina edellinen päämies, mielellään samasta suvusta tai aatelisista. Alemmilla tasoilla eli ns. pahoinvointialueilla presidentin nimittämät maaherrat ja kaupunkien/kuntien johtajat valitsisivat tarpeelliset elimet pokeripöydässä keskenään, sotilaspiirin esikunnan edustajien läsnäollessa. Näin demokratiasta tulisi kivutonta ja sujuvaa eikä tavan kansalaisia turhaan häirittäisi heidän uurastaessaan maansa parhaaksi.

Nato-armeijaan, siis palkka-armeijaan kutsuttaisiin vain kansakunnan rotuvaliot ja lukutaitoiset nuoret miehet ja naimattomat naiset plus muutama tietokonenörtti ja raitis hävittäjälentäjä. Ennen kutsuntoja tentattaisiin joko Katekismus tai USA:n aseenkantolaki. Reserviharjoituksia voisi olla esim joka kuukauden viimeinen viikonloppu, poislukien tammikuun pakkaset.

Syyskuisessa , jo nyt paljonpuhutussa “Get Up, Stand Up”-harjoituksessa jokainen reserviläinen saa ajaa ensi kertaa Suomessa myös panssarivaunulla, Itä-Suomen teillä (Kuutostie suljetaan liikenteeltä viikoksi) ja rajaseudulla Lieksan metsissä! Naisreservi saa opastusta myös: Saksasta ostetuilla vähänkäytetyillä Tier-sähköpotkulaudoilla harjoitellaan kaupunkisotaa Joensuun keskustassa. Niihin on hitsattu kiinni kätevä kranaatti-käsilaukku ja pistoolikotelo. Harjoituksen kustantaa Mannerheimin Lastensuojeluliitto, erityisrahastostaan. Naton päämajasta on saatu hyvän tahdon eleenä ilmaiseksi Nato-suojatut alkometrit ja algoritmit. Ne ovat nyt jokaisen reserviläisen saatavilla.

Siispä Get Up, Stand Up! Eläköön Nato-Suomen valoisa tulevaisuus!

Öisinajattelija