Pikavipit ovat finanssikapitalismin syöpä. Ne on lailla kiellettävä ja niille on välittömästi asetettava korkokatto! Samoin pikavippien ärhäkkä ja päällekäyvä mainonta netissä on estettävä!

Muuan liikemies Onni Sarmaste tuli tunnetuksi pääsiäisen alla, kun Huoltovarmuuskeskus tilasi häneltä viidellä miljoonalla eurolla (= 5 000 000 eurolla) suojavarusteita koronaviruksen varalle. Rahat maksettiin hänen tililleen pikavauhtia, Huoltovarmuuskeskus vahvisti torstaina 9.4.2020. Huoltovarmuuskeskuksen toimitusjohtaja Tomi Lounema ei kertonut Sarmasten eikä kauppakumppaniyritysten nimiä, vaikka tätä pyydettiin häneltä useampaan otteeseen ja hän totesi itsekin näiden tietojen olevan julkisia.

 

Kiinasta tulleet suojavarusteet eivät kuitenkaan olleet odotettua laatua, sillä ne eivät läpäisseet laboratoriotestejä eivätkä sovellu esim. sairaalakäyttöön. Tämän lisäksi puhkesi sanasota Onni Sarmasten ja kauneuskeinottelija Tiinan Jylhän välillä siitä kuka oikeasti suojavarustuskauppaa teki ja siitä hyötyi.

Pääministeri Sanna Marin ja hallitus on toiminut nopeasti: luottamus Tomi Lounemaan meni, hän sai potkut. Saapa nähdä, saadaanko kaupat purettua vai menivätkö miljoonat niin sanotusti Kankkulan kaivoon? Ei voi kuin hämmästellä Huoltovarmuuskeskuksen johtajan leväperäisyyttä  miljoonia maksaneita suojavarustuskauppoja tehtäessä Sarmasten kanssa! Miksi?

 

Onni Sarmaste ja pikavipit

Liikemies  Onni Sarmaste tunnetaan keinottelu- ja pääomapiireissä myös “pikavippimiehenä”, joka rahastaa hädänalaisten velallisten ja köyhien selkänahasta huiman korkeilla pikavipeillä, joita mainostaa tavan takaa netissä eri toimeksiantajien kautta. Hänelläon 11-sivuinen ulosottorekisteri ja pitkä hämärähkö “riskiyritys” historia.

Pikavippien huippukorkoja on hallituksen toimesta päätetty lakisääteisesti alentaa. Kysyn vaan, milloin? Mielestäni asialla on jumalaton kiire juuri nyt koronan, irtisanomisten, työttömyyden ja rahattomuuden lisääntyessä. Tehkää jotakin, etteivät Sarmasten kaltaiset huijarit enää pääsisi rikastumaan jo ennestään köyhiä kyykyttämällä ja keinotteluaan vielä laajasti somessa ja netissä mainostamalla!

 

Vippikielto ja mainoskielto voimaan ja äkkiä!

Öisinajattelijalla on pikavippikysymyksessä myös oma lehmä ojassa. Olin vähän yli viisi vuotta sitten rahapulassa freelance-töiden vähetessä, jatkuvan muuttoruljanssin ja eläköitymisen valmistelun vuoksi. En kehdannut lainata ystäviltä, vaan otin houkuttelevan nettitarjouksen, 1000 euron pikavipin 20% korolla vastaan, maksuaikaa vuosi. Rahapula hellitti ja vippi tuli korkoineen ajoissa maksettua.

Se siitä, mutta ei tässä kaikki. On kulunut viisi vuotta, mutta yhä tänä päivänä saan joka viikko erilaisia pikavippitarjouksia, joista monen tarjouksen jäljet johtavat Onni Sarmasteen. Se, että jokaisen tarjouksen jälkeen napsautan EI-linkkiä (“Haluan poistua listalta”-”En halua enää tarjouksia”-”Voit perua tarjoukset täältä” – ”Poistakaa minut listalta” jne jne), ei auta mitään! Vippitarjoukset toistuvat, lisääntyvät viikonloppuisin – ja erityisesti niitä on tullut paljon koronaviruksen iskettyä Suomeen. Näin on käynyt taatusti monelle muullekin aikoinaan pikavippejä lainanneelle ja moni on joutunut jatkuvaan korko- ja lainakierteeseen juuri siksi.

Vaadin tekoja, vippimiehiä tilille! – pikavipit on kiellettävä ja kyseenalaisen vippimainonnan on loputtava!

Öisinajattelija