Kenellekään ei liene epäselvää se, että Suomen ulkopolitiikka on kokenut viimeisten vuosien aikana rajut murrokset. Presidenttivaalin jälkeen vakiintunut käytäntö on nyt stubbilainen VR-periaate, joka eroaa YYA-ajoista 180-astetta “ilmansuuntaansa”, siis länteen.

Aivan viime päivinä VR on selkeytynyt myös “tiedustelutietojen” ja “turvatakuiden” ansiosta. Niin presidentti, tutkijat, upseerit kuin suojelupoliisikin ovat paaluttaneet VR-periaatteet:

V niin kuin VIHA – R niin kuin RAKKAUS.

Päähallituspuolue, jota myös presidentti edustaa, on jo ajat sitten määrittänyt päävihollisemme ja ainoan selkeän uhkamme. Se on kolme kertaa kirottu Venäjä, Venäjä, Venäjä. Vihan kohde ei ole yksin putinismi, vaan entistä selkeämmin kaikki venäläisyys, kulttuuri, kieli ja kansalainen. Myös kokoomuksen apupuolue perussuomalaiset on nykyisen eduskunnan puhemiehen suulla julistanut vain muutama kuukausi sitten, että on hyödyllistä ja tarpeellista mitä enemmän tavallisia venäläisiä kuolee, koska johtajaansa palvova kansa kuolemansa ansaitsee. Olen odotellut puhemieheltä myös esiintuloa ja iloisia tervehdyksiä viime viikonlopun Moskovan terrori-iskun johdosta…

Vihan vastakohta VR-politiikassa on tietenkin se palvova ja lisääntyvä rakkaus, jota kunnon suomalainen kokee sisimmässään länsimaista arvojohtajaa kohtaan. Arvojohtajalla on kolme YYA-sopimusta muistuttavaa kivijalkaa: USA, Nato ja DCA. Meidän tulee rakastaa Amerikkaa, amerikkalaista elämäntapaa ja arvoja sekä palvoa maailmanrauhan, demokratian ja naisten oikeuksien turvaajaa, Natoa. Sen lisäksi saamme kokea syvällistä ja kaikenkattavaa turvallisuuden tunnetta kun DCA-sopimus tuo maahamme pieniä vihreitä miehiä upeine univormuineen ja uusine tekoälyllisine huippuaseineen ja jatkuvine rauhanharjoituksineen.

Viha ja rakkaus ovat vahvoja tunteita, joita suomalainen nyt vilpittömästi arvostaa ja tuntee eikä siihen väliin mitään keskitietä mahdu. Joka ei osaa vihata ja rakastaa, on kansalaisena arvoton maanpetturi ja rikkuri ja hän ja hänen maansa matkalla tuhoon. Viva VR, ulkopolitiikkamme uusi YYA-kulmakivi ja sen kaikki kolme rakastettavaa osatekijää!

Öisinajattelija