Olo on lähinnä sellainen, että voisi oksentaa. Mihin hel*vettiin tätä hoitoala ollaan ajamassa. Oon jo pitkään luullut, ettei enää voi huonommaksi mennä.

Mutta kamalia ja härskejä uutisia kuuluu eri tahoilta.

Pihlajalinna kertoi toukokuussa ensimmäisessä osavuosikatsauksessaan KASVATTANEENSA liikevaihtoa ja PARANTANEENSA liikevoittoa. Toimitusjohtaja totesi tuolloin, että yhtiön painopiste on nyt liiketoiminnan tuloksen jatkuvassa parantamisessa.

Mitä tapahtui kesäkuussa? No samainen yhtiö ilmoitti massiivisista yt-neuvotteluista. Ne koskivat 2 400 työntekijää, ja alustavaksi vähennystarpeeksi kerrottiin 380 henkilötyövuotta. Samalla kerrottiin tehostamisohjelmasta tavoitteena 14 miljoonan euron vuotuiset säästöt. Yt-neuvottelut ovat nyt päättyneet ja tuloksia odotellaan, mutta julki on jo tihkunut että irtisanomisia ja palkan alennuksia on luvassa.

Ei mene mun jakeluun, että tulostaanPARANTANUT firma repii esim. matalapalkka-duunarin selkänahasta (sairaanhoitajat ja lähihoitajat) pikkusen vielä lisää voittoa.

Ei tarvitse olla ruudinkeksijä tajutakseen, että mikäli irtisanomiset kohdistuvat hoitotyöhön, heikennetään samalla potilasturvallisuutta ja hoidon laatua. Hoitoalan tilanteen tietäen ennustan, että kuulemme tulevaisuudessa enenevissä määrin myös Pihlajalinnan kohdalla näitä jäätävän kamalia laiminlyöntejä, joita on pursunut mediaan koko tämän vuoden. Kohta mennään alimitoituksella niin että tyrät rytkyy.

No mutta pääasia, että taas osakkeenomistajien kukkarot lihovat. Kyllähän esim se lähihoitajan hädin tuskin 2000eur/kk liksa nyt kestää vielä vähän leikkauksia, ettei osakkeen omistaja setelinipussa tarvitse tonnin jatkossa(kaan) etsiä kaveriaan kaukaa.

Samaan aikaan Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä on antanut henkilöstölle kutsun yt-neuvotteluihin ensi viikolla. Hallitus vahvisti asian tiistaina. Henkilöstönvähennystarve on aluksi 250 henkilötyövuotta. Säästötavoite on 15 miljoonaa euroa. Ensi vuonna säästötarve on sama, jolloin edessä ovat uudet yt-neuvottelut.

Toimitusjohtaja lienee melkoinen taikuri, kun tekee tällaiset säästöt vaarantamatta potilasturvallisuutta. ”Meidän pitää tehdä henkilöstövähennyksiä maltillisesti, ettei palvelut vaarannu, sillä Päijät-Hämeessä mennään jo nyt monin paikoin lain vaatimalla minimitasolla.” Kyllä on oltava melkoin fakiiri jos saa minimistä vähentämällä vielä laillisesti päivänvalon kestävän henkilöstömäärän tulevaisuudessa. Ja ens vuonnahan on sitten sama meno uudelleen. Hyvinvointiyhtymän yt-neuvottelut koskevat kaikkia toimintoja ja koko henkilöstöä.

Tammikuussa luulin, että oli saavutettu jonkinlainen all time low, josta ei voida mennä alemmaksi. Etenkin kun esim vanhustenhoidon kriisi levisi mediaan tehokkaammin kuin ne kuuluisat Jokisen eväät. Mutta ei, näköjään ei.

Olen kyllä ihan totaalisen sanaton tästä kehityksestä. Tässä leikitään ihmisten terveydellä ja jopa hengellä, big time. Tää hoitoalan korttitalo huojuu jo valmiiksi. Esimerkiksi tää kuluva kesä on ollut aivan hirveä. Sijaisia ei saada ja alan maine rapautuu yhä pahemmin. Tällaiset irtisanomiset ja palkan alennukset eivät millään tavalla lisää alan vetovoimaa tai alalle jäämisen motivaatiota.

Viimeksi viime viikonloppuna juttelin kollegan kanssa joka on saanut tarpeekseen. Paperit vetämässä kouluun ja aivan muulle alalle, mahdollisimman pian. Mietin vaan koska oma vuoro koittaa. Koska tämänkin parkkiintuneen kamelin selkä katkeaa. Toistaiseksi vielä jaksaa jatkaa taistelua, mutta ennen pitkää se jaksaminen loppuu niiltä sitkeimmiltäkin.