Ahdasmielinen Unkari alkaa olla Suomessa kova sana. Meille on hivutettu eriarvoistamista tieten tahtoen ja mallin mukaan. Minkäkö sille voi, että maailma nyt taas menee tähän suuntaan? Valistuneella länsimaisella tavalla ajatteleva yksilö voi vain toivoa, että samaa ajattelevia yksilöitä on tarpeeksi, jotta koko yhteiskunta ei taannu. Viidesosan taantumuksellisuuden maamme sietänee.

Tienraivaajana on Unkarin Orban. Karavaani kulkee ja koirat haukkuvat, Suomessa Halla-aho ja Purra. Vaasan Jukka Mäkynen tulee perässä (Ilkka-Pohjalainen 13.7.2021). Heidän mielestään enää ei tarvitse perustella. Riittää, kun väittää, että nyt on menty liian pitkälle. Kakaroille on annettu liikaa valtaa. Nyt ne vaativat jo jopa vapautta olla sukupuoliselta suuntautumiseltaan, mitä ovat.

Tämän populistisakin mielestä riittää sukupuolivalistukseksi se, että lapset itse huutelevat toisilleen sukupuolen mukaan joko ”homo!” tai ”huora!”. Nämä orbanistit vertaavat aikuisia ihmisiä lapsiin, joita on pidetty liian löysässä talutushihnassa.

Lehdet kirjoittavat, että äärioikeistolainen syö kasviksia eli toivoa ei ole menetetty. Tiedotusvälineiden ja tutkijoiden pitäisi kuitenkin nähdä laajasti ja kertoa näkemänsä eikä vain kuulemansa.

Kun ensin oikeistopopulistien perässä lähtivät juoksemaan tietyt populistiset tiedotusvälineet, perässä tulee jo liuta tutkijoita.

Poliittisista puolueista ensin kokoomus ja sitten keskusta  lähtivät hivuttamaan perussuomalaisia ns. salonkikelpoisiksiPitää vain muistaa, että ääni tai puoltoääni oikeistopopulistiselle puolueelle on ääni myös tällaisen puolueen äärioikeistolaiselle, orbanistille ja putinistille. Pitää muistaa, keiden kanssa perussuomalaiset porukoivat EU:ssa.