Iltalehden toimittaja Lauri Nurmi on lukenut Perussuomalaisten puheenjohtajan Jussi Halla-ahon kirjoituksia ja tehnyt lukemansa pohjalta kirjan Jussi Halla-aho: Epävirallinen elämänkerta (Into Kustannus 2020).
Nurmen havainnon mukaan tärkeimpiä ihmisryhmiä Halla-aholle ovat maanviljelijä, syötävien eläinten kasvattaja ja rakennusinsinööri. Asetta käyttävä yksilö on seuraavaksi arvokkain.
Lääkäriä Halla-aho ei pidä välttämättömänä. Hänen mukaansa huomattava osa ihmisistä selviäisi lisääntymiskykyiseksi ilman lääkäriä.
Nurmi on huomannut, että hierarkkinen asema määrää Halla-aholle, ketkä heitetään yli laidan. ”Mutta jos vene alkaa vuotaa, pidän selvänä, että yli laidan on heitettävä ensimmäisenä vähäarvoisin lasti”, Halla-aho on kirjoittanut.
Halla-ahon luokittelu herättää lähinnä myötähäpeää. Jokainen tutkimustietoa seuraava ihminen tietää, että tämä listanikkari erehtyy asettaessaan syötävien eläinten kasvattajan listan kärkipäähän.
Ihminen nimenomaan selviää lisääntymiskykyiseksi syömättä eläimiä. Edelleen ihminen selviää pitkän elämänsä loppuun saakka purematta ja nielemättä lihanhiventäkään.
Voiko älykkääksi mainostettu tohtorismies erehtyä näin pahasti? Voi, kun tarve herättää huomiota kirjoittamalla jotain on tärkeämpää kuin se, mitä kirjoittaa.
Tuon tapaiset humpuukikirjoitukset eivät ikävä kyllä ole harmittomia. Syötävien eläinten kasvattajan nostaminen tärkeysjärjestyksessä kärkisijoille on turmiollista, sillä ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi ja maapallon pelastamiseksi lihansyöntiä pitäisi vähentää huomattavasti nykyisestä.