Kaikki on valamista Jokijärven Hiltukankaalla lauvvantaisia Pöllinparkkuun MM-kisoja varten. Kirkonsijan tienoilla on rivi parkkuupukkie ja vieressä pöllipinot jokkaeselle kilipailijalle. Ilimottautunneita on vajjaat 40, joten lisäparkkaajie soppii sekkaan. Ilimottautukkoahan Jokijärven kyläpeällikkö Osmo Räisäselle tai parkkuupeällikkö Ahti Nevanperälle.

Koulun eessä kahteli parkkuulanssie ja koko tapahtuma-aluvetta Osmo Räisänen, väsynyt mutta toevottavasti onnellinen mies.
– Marraskuusta asti elämä on ollu vaen tätä. Aika on menny raha-anomuksie tehessä ja tapahtuman suunnittelussa ja nyt alakukesä aluveen laitossa kisakuntoon. Paljo on tehty tyhjeä työtä raha-anomusten kansa, ei tähän tapahtummaan haluta antoa rahotusta, ite se on hankittava talakoilla. Mutta nyt ollaan voiton puolella, Jokijärvi on valamis ja toevotanni tässä MM-parkkaajat ja ylleisön tervetulleiksi tänne Kalle Päätalon maisemiin!
Parkkuulanssin teosta vastannut Ahti Nevanperä työporukoineen on menossa vielä viimestelemmään parkkipaekkoja. Miehillä on levveä hymy, väsymys ei näy, näkkyy vaen onnistumisen ilo valamistelujen sujumisesta täyvvellisesti. Niin ainaki näyttää sivullisesta, kun olin matkalla viimestelemmään Kallioniemen museopuotie vieraita varten. Meijerikamarin pirtin pöyvvälle laitoin Kallen kuvan pelakuun viereen niinku aena ennenni. Siellä on Kalle hengessä mukana.
MM-pöllinparkkuukisat on kunnianosotus mehtätyömiehille ja -naisille. Tulukoahan meijjän valtavaan tapahtummaan!
Aini Vääräniemi