Huhtikuun 2017 kuntavaali olivat ennen kaikkea Vihreiden ja Vasemmiston voitto. Nämä ovat oikeat puolueet viemään Suomen kaupungit kohti 2020-lukua. Nyt on aika vaalivoittajien ajaa tavoitteitaan eteenpäin. Ilmastonmuutos ei odota kiltisti seuraavaa vaalikautta. Sitä on pitää torjua monin keinoin. Turpeen ja fossilisten käyttö täytyy lopettaa pian, joukkoliikennettä ja pyöräliikennettä on kehitettävä ja kaupungin hankinnat saatava ympäristöystävällisiksi.

Helsingissä, Turussa ja Jyväskylässä Vihreät ja Vasemmisto ovat yhdessä riittävän vahvoja muodostamaan rungon kunnianhimoiselle tulevaisuuteen katsovalle politiikalle. Ohjelmien perusteella ei ole mitään syytä, miksi vihervasemmisto demareilla ja muilla halukkailla täydennettynä ei säilyttäisi subjektiivista päivähoitoa, korjaisi hallituksen koulutusleikkauksia tai lisäisi avoimuutta kaupungin yhtiöissä.

Vasemmiston tehtävä on varmistaa, että terveyspalvelujen alibudjetointi lopetetaan ja että ihmisille riittää kohtuuhintaisia asuntoja ja kunnon työtä. Politiikan suunta on nyt mahdollista muuttaa. Jos Vasemmisto pelaa korttinsa viisaasti, se voi seuraaviin kunnallisvaaleihin mennessä olla selvästi suurten kaupunkien johtava, moderni työväenpuolue.