Kohta koittaa #suomi100-bileet. Ärsyttää, kuinka ihmiset jaksavat valittaa todella mitättömistä ja harmittomista asioista. Pitäisi valmistautua juhlaan, sillä niitä on liian vähän Suomessa.

Harmittomia asioita on paljon, mutta nyt keskityn nationalismiin. Nationalismi, ismi muiden joukossa. Se ei ole sen kummallisempi asia kuin vaikka ateismi. Se [nationalismi] perustuu kuviteltuihin yhteisöihin ja symboleihin. Se ei siis tavallaan ole edes totta. Ei kannata välittää.

Varusmiespalveluksessa nuoret, lähinnä miesoletetut, iskevät kurkkusalaattikuteet niskaan, Suomen lipun hihamerkiksi ja laulavat Siniristilippua valajuhlassa, valtakunnan kuunnellessa. Mitä sitä valittamaan tuollaisista mitättömistä asioista? Ennen oli ryssä joka pensaassa ja notkossa. Armeija on kuitenkin kansakunnan etu! Jos ärsyttää liput, niin aina voi laittaa silmät kiinni! Eikä tartte laulaa, jos ei halua. Voi olla ihan hiljaakin. Rynkky käteen ja turpa kiinni!

Poliisissa profiloidaan etnisesti vähänkään kantiksen eli kantasuomalaisen näköisestä poikkeavaa henkilöä. Reppuja syynätään ja henkkareita tarkistellaan, kun romani karauttaa autolla huoltoaseman pihaan. Siinä jää Suomen poliisilta sumpit kesken, kun kyseessä on kuitenkin rikoksen ehkäisy ja kansakunnan etu! Mikä ongelma tässä oikein on? Miksi pitäisi kieltäytyä henkkareiden näyttämisestä, mikäli ei ole mitään salattavaa? Poliisi vain hoitaa työtään! Antakaa jo olla!

Kaduilla marssii kansallissosialistitit tai äärioikeistomieliset (ei siis rasistit tai natsit, nämä nimittelyt loukkaavat) milloin soihtukulkueessa tai potkimassa hengiltä ihmisiä. Pitäisikö tähänkin nyt puuttua? Jos sitä nyt kaikkiin nahisteluihin ja poikien hommiin pitäisi puuttua, niin kohta ei saa limonaadiakaan kadulla rauhassa juoda! Vakaa yhteiskunta on kuitenkin kansakunnan etu! Sitäpaitsi, kyseessä on ihan marginaalinen porukka. Ei niistä kannata välittää. Tai, antaa niiden marssia vaan kadulla. Viedään lapsilta alpakat ja kaikki kiva. Kyllä 612-soihtukulkueen pitää päästä kulkemaan! On se nyt tärkeämpää, että kansallissosialistit, äärioikeistomieliset ja mitä kansallismielisiä siellä mukana roikkuu. Niin kyllä on siinä kansakunnan etu kyseessä!

Suomen hallituksessa istuu porvarihallitus. Hallitus on leikannut köyhiltä, kurittanut työläisiä ja polkee ihmisoikeuksia sen minkä kerkiää. Ne, kenellä menee yhteiskunnassa paremmin, nämä asiat eivät kosketa heitä. Mitä köyhä valitat? Syö pullaa, jos vituttaa! Presidenttikin sanoo niin. Pulla on hyvää ja siinä on sokeria. Jakakaa työläisten ja vähemmistöjen kesken, niin pääsette tappelemaan murusista. Ja ne muruset, ne ovat porvarin ansiota! Ne kuule maksaa veroja ja maksaa teidän sosiaalimaksut. Olisitte kiitollisia! Tämä on kansakunnan etu!

Nyt kun on turhuuksia kerrottu, niin voidaan keskittyä oleelliseen eli juhlimiseen. On sinivalkoista konvehtia, lippalakkia, kortsuja, uimapatjaa ja kaljaa makkaralla. Suomi taistelee lehtien sivuilla, kuten joka vuosi. Enää puuttuu Rokan Antti, joka laittaa herroille jauhot suuhun! Muistakaa myös, että sisällissotaa ei käytännössä ollut ja jos olikin, niin keskitysleirejä ei ainakaan. Ne [keskitysleirit] oli kansakunnan etu! Kaikki lapset ja naisetkin piti näännyttää nälkään, että kommunistit ei pääsisi lisääntymään.

Ankeuttajat, unohtakaa kaikki turha: nyt juhlitaan!