Kansalaisaloite hallituksen työttömyysturvan muutokselle, joka rankaisee työnhakijaa siitä että hän ei saa työtä keräsi ennätysajassa vaaditun 50 000 allekirjoitusta ja on tätä kirjoittaessa jo kerännyt yli 88 000. Lain laaja vastustus näyttää pelästyttäneen erityisesti Kokoomuksen, joka on toistaiseksi mennyt onnistumisesta onnistumiseen ja nostanut gallupkannatustaankin roimasti.

Kokoomuksen kansanedustajan Juhana Vartiaisien avustaja kirjoittikin Kokoomuksen verkkolehden artikkelin, jota ei voi kuin kutsua silkaksi maalittamiseksi. Artikkelissa kiinnitetään huomiota melko törkeällä tavalla kansalaisaloitteen aloittaneen henkilön työllisyys- ja asumistilanteeseen, ikäänkuin se olisi olennaista kymmenien tuhansien ihmisten allekirjoittaman aloitteen kohdalla.

Tämä törkeä henkilöassassinaatiojuttu sai seurakseen puolustusministeri Jussi Niinistön avustajan hyökkäyksen, jossa melko korkeasta asemasta vaaditaan henkilön toimeentulon viemistä häneltä. Toki Leino on tunnettu jyrkkänä äärioikeistolaisena, joten maalitus on hänelle tuttu taktiikka.

Itsekin äärioikeiston maalituksen kohteeksi joutuneena, voin vain kuvitella miten tämän kohteelta tuntuu. Ei-julkisen henkilön asioita käsitellään suurten iltapäivälehtien sivuilla halveksuvaan sävyyn ja ministeriöitä myöten vaaditaan puuttumista hänen talouteensa.

Sinisten ja Perussuomalaisten lähtö moiseen ei tietenkään ole ehkä niin suuri yllätys, onhan tämä selvä äärioikeiston taktiikka, joka on peräti lainattu ulkomailta. Erikoisinta on kuitenkin Juhana Vartiaisen tapa avustajansa kynän kautta maalittaa poliittisia vastustajiaan. Hänhän jopa syytti lain vastustajia äärioikeistolaisuudesta (melko hatarasti) ja nyt kuitenkin heti perään sortuu äärioikeiston käyttämään taktiikkaan.

Kokoomuksen paniikkireaktio ja Sinisten oikeistolaisten öykkäröinti peittää kuitenkin hienosti sen, että Keskustapuolue on päässyt kuin koira veräjästä epäsuositun lain allekirjoittajana. Muista reaktioista mainittakoon Heikki Pursiaisen kirjoitus, jossa yrittää jotenkin sovittaa byrokratian lisäämisen ja yksilön vapauksia rajoittavat pakkotoimenpiteet ääriliberaaliin maailmankuvaansa, siinä kuitenkaan onnistumatta.

Itsehän toki vastustan kaikenlaista ihmiseen kohdistuvaa pakkoa valtion taholta. Työttömyysturvan tulisi rakentua positiivisten oikeuksien avaamiselle. Siksi vaikkapa perustulo, joka mahdollistaisi oman taloudellisen aktiivisuuden tai opiskelun on toistaiseksi paras ehdotus nykyisen työttömyysturvan korvaajaksi. Byrokratiahelvetti nimeltään TE-keskus voitaisiin enimmäkseen lakkauttaa. Työpaikkailmoitukset säästäisin ja erityisryhmien työllistäminen lienee arvokas tehtävä, jota tarvitaan jatkossakin.

Kaikkinensa reaktiot pakottavaan lakiin paljastaa liberaalin maailmankuvan patronoivan luonteen ja miten sen edustajat ovat valmiit jopa käyttämään äärioikeiston taktiikoita jouduttuaan tiukkaan paikkaan.